Afganistan’daki Kardeş Ailelere Seyyar Tezgâh Yardımı | AYV
kardeş aile projesi - afganistan

Afganistan’daki Kardeş Ailelere Seyyar Tezgâh Yardımı

Avrupa Yardım Vakfı olarak uzun yıllardır sürdürmekte olduğumuz Kardeş Aile Projesi kapsamında, bağışçılarımızın kıymetli destekleriyle Afganistanlı kardeşlerimize yardım elimizi uzattık.

Kardeş Aile Projesi için topladığımız yardımlarla Afganistan’daki 15 kardeş aileye kendi gelirlerini temin edebilecekleri seyyar tezgah teslim ettik. Ailelere yalnızca seyyar tezgah hibe etmekle kalmadık ve kazanç elde edebilecekleri bir gelir kapısı oluşturmak adına onlara tezgah üzerinden satış yapabilecekleri ürünler ile 1 aylık sermayelerini de teslim ettik. Toplamda 700 Euro maliyetle hem seyyar tezgahlarını hem ürünlerini hem de aylık sermayelerini hazırlayarak onlara gelirlerini temin edebilecekleri bir kazanç kapısını aralamaya gayret ettik.

Gerçekleştirdiğimiz bu yardımlar ile paralarını kendi kazanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin önünün açılmasına vesile olduk. Yardımlarımızın teslim edildiği süreçlerin akabinde artık bu 15 ailemiz, kendi gelirlerini ürünlerini satarak elde edebilecek, ilk aşamadaki ürün maliyetlerini nakdi yardımdan karşılayarak ticaretlerine devam edebilecektir. Allah’ın izni ile bundan sonraki süreçte kendi gelirlerini elde edecek ve geçimlerini sağlayacaklardır.

Özetle, 15 farklı aileye, aile başı olmak üzere toplam 700 Euro maliyetle;

• Seyyar tezgah,
  • Tezgahta satış yapabilecekleri ürünler,
  • 1 aylık sermaye yardımında bulunduk.

Kardeş Aile Projesi Hakkında

Vakfımızın oldukça önem verdiği Kardeş Aile Projesi, diğer yardımlarımızdan farklı olarak yardıma muhtaç insanların gelir kapısı elde etmelerine vesile olacak yardımları içermektedir. Nakdi ve ayni olarak gerçekleştirdiğimiz yardımların yanı sıra bu kardeşlerimizin kendi gelirlerini kendilerinin sağlayabileceği bir sistem inşa etmek, bunun için gerekli olan üretim araçlarını hazırlamak ve teslim etmek, projenin temelini oluşturmaktadır.

Siz de 700 Euro bağışta bulunarak Afganistan’da hayata geçirdiğimiz bu projeye birçok ailenin dahil olmasına vesile olabilirsiniz.

Yardımımızdan Fotoğraflar

Kardeş Aile Projesi