Afrika’da Su Kuyusu Açan Türkler | Avrupa Yardım Vakfı
Afrika'da su kuyusu açan Türkler

Afrika’da Su Kuyusu Açan Türkler

Su, insan anatomisinin en büyük ihtiyaçlarından biridir. Suyun eksikliği, kişilerin yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmesinde büyük aksaklıklar doğurur. Ancak, dünya üzerinde her 10 kişiden 2’si, temiz suya ulaşma konusunda maalesef ki bizler kadar şanslı değiller. Su problemi ile, en çok Asya ve Afrika’da karşılaşılıyor. Orada yaşayan insanların maddi gücü elvermediği için su kuyusu açtırarak temiz suya erişme imkanları yok. Asya ve Afrika halkı, kilometrelerce yol kat ederek temiz su için çok zorlu bir mücadele veriyor.

Biz, yaşadığımız coğrafya dolayısıyla insan doğasının en büyük gereksinimlerinden biri olan suya kolayca ulaşabilirken, dünyanın öbür ucunda bir damla suya muhtaç insanların var olduğunu bilmek çok üzücü. Aslında iyiliğin birleşince büyüyeceğinin bilincinde olanlar yardımda bulunursa, bu insanlara bir yaşam bağışlanabilir. Afrika’da su kuyusu açan Türkler, bunun en güzel örneği. Kendi ihtiyaçlarını karşılamak haricinde fazladan gelir sahibi olanlar için Afrika’da su kuyusu açtırmak çok maliyetli bir iş değil. Küçük bir bedel ödeyerek, birçok insanın yaşamsal ihtiyacının karşılanmasında siz de rol alabilirsiniz.

Afrika’da Su Kuyusu Açtırmak

Bizler, kilometrelerce uzakta yaşayan insanların çektiği susuzlukla ilgili istatistikleri, sadece rakamsal olarak biliyoruz. Ancak su problemi ile ilgili son veriler, hayli korkutucu boyutta. Dünya üzerinde yaklaşık 800 milyon insan, temiz içme suyu sıkıntısı çekiyor. Üstelik su sıkıntısı çeken ülkelere, sürekli yenisi ekleniyor. Sondaj tekniğiyle açılan ve pompalı tulumba ile kullanılır hale getirilen su kuyuları, susuzluk problemi için en iyi çözüm. Siz belirlenen bedel üzerinden bağış yapıyorsunuz, Afrika’da su kuyusu açan dernekler de tüm süreci yönetiyor ve sonunda susuzlukla mücadele eden halk, temiz suya erişim sağlıyor.

İyilik zincirinin birbirini tamamlayan halkaları şeklinde ilerleyen süreç bittikten sonra açılan su kuyusu, insanlar için yaşam kaynağı oluyor. Afrika’da su kuyusu açmanın maliyeti, sonucunda birçok insanı yaşamına umut olacağı düşünüldüğünde, gayet de uygun. Su kuyusu projesi kapsamında kuyuların açımı, kontrolü ve bakımı var.

Afrika’da Su Kuyusu Projesi

Afrika’da su kuyusu projesi için projeye bağışta bulunanlar, kuyuya istediği ismi de verebilmektedir. Böylece hem kuyuya verilen isim hem de suya ihtiyacı olan milyonlarca insanın yaşatılması için önemli bir adım atılmış oluyor. Afrika’da su kuyusu projesi, ihtiyaçlar doğrultusunda yürütülmektedir. Su kuyularının maliyeti, bölgelerin koşulları ve ulaşım gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Afrika’da su kuyusu açtırmak demek, bölge halkının verdiği çetin mücadelede yanında olmak demek. Gücünü yardımseverlikten alan ve güvenilir şekilde dünyanın dört bir yanında yardım projeleri yürüten vakfımız, Afrika’da su kuyusu açma konusunda da siz bağışçılara destek oluyor.

Siz destek verdikçe, biz de onların yanında olmaya ve her gün yeni bir su kuyusu açmaya devam edeceğiz. Afrika’da su kuyusu için güvenilir birçok derneğe bağışta bulunabileceğiniz gibi, dünyanın her yerinde aktif yardım faaliyetleri yürüten vakfımızı da güvenle tercih edebilirsiniz.

Su Kuyusu Projesi