Çad’da Su Kuyusu Açtırmak ve Su Kuyusu Yardımı | AYV
Çad'da su kuyusu açtırmak - Çad su kuyusu bağışı - Çad su kuyusu yardımı

Çad’da Su Kuyusu Açtırmak

Orta Afrika’nın kuzeyinde yer alan ve denize kıyısı olmayan Çad, zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir ülkedir. Kaynaklar çıkarılıp işlenmekte lakin elde edilen gelirlerin çoğu, ülkenin kendi ekonomik bütçesine katkı sağlamamaktadır. Durum böyle olunca doğal kaynaklardan da yeterli verimlilikte faydalanılamamaktadır.

Ortalama yaşam süresinin dünya ortalamasına nazaran düşük olduğu Çad’da, yaşam şartları oldukça güçtür. İşsizlik ile mücadele edilen ülkede, insanların büyük bir kısmı açlık ve sefalet içinde yaşamlarını idame ettirmektedir. Çatışmaların kalbi olan Çad’da, insanlar ayriyeten doğa olayları ile de mücadele etmektedir.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Çad’da yaklaşık olarak 15 milyon kişi yaşamaktadır. Ülke insanları, şehir merkezlerinin dışında su ve elektriğe ulaşmakta güçlük çekmektedir. Yoksulluğun yanı sıra temiz su bulamayan halk, salgın hastalıklarla mücadele ederek yaşamaya çalışmaktadır. Çad’da çöllerin sayısı fazladır ve temiz suya olan ihtiyaç çoktur.

Kuraklık yüzünden büyük sorunlar yaşanırken, su yetersizliği yüzünden de birçok insan ölmektedir. Erkekler çalıştığı için kadınlar ve çocuklar saatler süren yol yürüyüşleri yaparak yağmur sularından oluşan birikintilerden kirli su taşımaktadır. Bu sebepten ülkede acil olarak su kuyusu açtırmak gerekmektedir. Çad su kuyusu açtırmak için birçok sivil toplum kuruluşu ve vakıf tarafından yardım projeleri yürütülmektedir.

Vakfımızca Çad’da su kuyusu açtırmak için proje yürütülmekte ve hayırseverlerin katkılarıyla birlikte insanların temiz suya ulaşması açılan su kuyularıyla birlikte sağlanmaktadır. Özetle; Çad su kuyusu projeleri kapsamında, halkın temiz suya kavuşmasına aracılık edilmektedir.

Çad su kuyusu yardımı - Çad'da su kuyusu açtırmak - Çad su kuyusu bağışı

Çad Su Kuyusu Açma Yardımı

Ferahlık, yaşam kaynağı, bolluk, bereket ve temizliğin simgesi olan suyun eksikliği, fakir halk tarafından giderilememektedir. Ekonomik yetersizlikten kaynaklı su kuyusu açtırma maliyetleri karşılanamamaktadır. Sonuç olarak açılamayan su kuyuları, bölge halkını zora sokmaktadır.

Bağışçılarımızın yapacağı su kuyusu yardımları ile hayır dernekleri tarafından açılacak olan su kuyuları, ücra bir köyde susuzluğu bitirebileceği gibi bir okul bahçesinde de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecektir.

Temiz ve sağlıklı suya ulaşmanın bir hayli zor olduğu bu coğrafyada, su kuyularının açılması ile birlikte yeryüzüne fışkıracak her su damlası insanlığa ve dahi dünyaya umut olacaktır.

Yüreğinizden Kopan Her Bağış, Garibana Bir Damla Su Demek!

Allahu Teâlâ’nın en büyük lütuflarından biri olan su, maalesef ki Asya ve Afrika’da yaşayan mazlum kardeşlerimizin erişmekte büyük sıkıntı çektiği bir nimettir. Susuzluğun büyük bir yara olduğu ülkeler arasında yer alan Çad bölgesinin de yetim ve fakir çocukları ile gariban yaşlıları, su bulamadığı için her gün ölüme yakın yaşıyor. Sağlıklı ve temiz su içemiyorlar.

Çamurlu ve kirli su birikintilerinden elde edilen su kullanımları ise her hafta başta çocuklar ve bebekler olmak üzere 2 bin insanın hayatını kaybetmesine mal oluyor. Biz gönüllü olarak çıktığımız bu yolda, siz de elinizden gelen desteği verirseniz; milyonlarca çocuk ve yaşlı insanın salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmesine el birliğiyle engel olabiliriz. Unutmayın, yüreğinizden kopacak her su kuyusu bağışı, o garibanlara bir damla su ve hayat demek!

Gelin Çad’da su kuyusu açtırmak için harekete geçelim ve susuz coğrafyalara tertemiz suları birlikte taşıyalım.