Elazığ İçin Acil Yardım | Avrupa Yardım Vakfı

Elazığ İçin Acil Yardım

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı!”   24 Ocak akşamı 20.55’te Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye’yi hem madden hem de manen sarstı. Kilis’ten Samsun’a, Irak’tan Suriye’ye oldukça geniş bir alanda hissedilen deprem, Elazığ ve Malatya’da 1700’e yakın yaralı, onlarca can kaybı ve pek çok ailenin evini kaybetmesine neden olan yıkımlar ile bölgenin yerlisi, yabancısı

Ana sayfa » Haberler » Elazığ İçin Acil Yardım

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı!”

24 Ocak akşamı 20.55’te Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye’yi hem madden hem de manen sarstı. Kilis’ten Samsun’a, Irak’tan Suriye’ye oldukça geniş bir alanda hissedilen deprem, Elazığ ve Malatya’da 1700’e yakın yaralı, onlarca can kaybı ve pek çok ailenin evini kaybetmesine neden olan yıkımlar ile bölgenin yerlisi, yabancısı demeden tüm milletimizi yasa boğdu.

Arama kurtarma ekiplerinin göçük altındaki son kişiye de ulaştığı nihai durumda, 45 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, 41vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1607 vatandaşımızdan 1523’ünün taburcu edildiği bilgisi gönüllerimize az da olsa su serperek yaraları birlikte sarmak için bizlere güç verdi. Şimdi ülkece tek bilek olarak, mağdur ve yardıma muhtaç kardeşlerimize el uzatma vaktidir.

• Mevcut durumda depremde evleri yıkılan pek çok vatandaşımızın dışarda kalmaması için geçici çadırlar temin edilmiştir.
  • Ancak özellikle bu soğuk kış günlerinde, çadırların aileleri soğuktan korumak için yeterli olmadığı öngörülerek, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda AFAD tarafından Elazığ’da 4 konteyner kent kurulması kararı alınmıştır.

Avrupa Yardım Vakfı olarak, milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde AFAD’a destek olmak ve kampanya dahilinde mağdur vatandaşlarımıza konteyner evler temin etmek istiyoruz. İmtihanlar dünyasında her an herkesin mağdur konumunda olabileceğinin ve bir deprem ülkesi olarak afet mağduru olma durumunun bilincinde olarak, birincil amacımız bu imtihana tâbi olan kardeşlerimizin yanında olmak ve bir nebzede olsa çaresizliklerine çare olabilmektir. Ayrıca ne kadar müşkül koşullarda olursa olsun hiçbir vatandaşımızın soğuk kış günlerini çadırlarda geçirmesini istemiyor, ensar bir ümmetin mensupları olarak evlerini kaybetmiş kardeşlerimizi rahat edebilecekleri konteynerlara yerleştirmek istiyoruz.

Vakfımızın bu kampanya için hedefi en az 2 adet konteyner ev olmakla birlikte, bir “Konteyner Ev” fiyatı € 4615’dur ve şu ana dek vakfımızca toplanan bağış miktarı € 3500’dur.

Siz de zor günler yaşayan mağdur vatandaşlarımıza sağlanacak sıcak bir yuvada katkınız olsun isterseniz, tüm değerli bağışçılarımızı bu güzel hayra vesile olmaya davet ediyor ve gönülden yardımlarınızı bekliyoruz.

Online bağış için Tıklayın