Fidan Projesi 2020 | Avrupa Yardım Vakfı

Fidan Projesi 2020

Ana sayfa » Haberler » Fidan Projesi 2020

5000 Yıllık yerleşim tarihi ile Gazze, Dünya’nın en eski şehirlerinden biridir. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyet, Gazze’nin doğal zenginliklerine emeklerini sunarak verimli topraklarının meyvelerini almayı amaçlamıştır. Ancak hain İsrail kuşatması, Filistin şeridinin en büyük şehri olan Gazze’de tam 14 yıldır yapıcı değil yıkıcı hatta yok edici etkiler bırakmaktadır. Özellikle 2018 yılında başlayan, Gazze’li çiftçilerin arazilerine yönelik zehirli zirai ilaç salınımlarının ardından tarım alanları büyük ölçüde zarar görmüştür.

Avrupa Yardım Vakfı olarak Gazze’de gerek yabani ot ilaçları vasıtası ile bitki örtüsünü yok etmeye yönelik çabaların, gerekse havayı ve suyu zehirleyen kimyasal saldırıların karşısındayız. Bunun için geçtiğimiz dönemde toprakların verimliliğini arttırmak ve arazilerin ıslah edilebilir hale gelmesini sağlamak için fidan projemizi hayata geçirdik. “Sizin de Filistin’de dikili bir ağacınız olsun.” diyerek hayra davet ettiğimiz siz kıymetli bağışçılarımızın icabeti, bizleri gururlandırmakla kalmadı; ayrıca kurak arazilerin yemyeşil fidanlara kavuşarak can suyu bulmasına vesile oldu.

Yoksulluk ve kısıtlı imkanlar nedeniyle arazilerini ıslah edemeyen ve sürekli saldırı tehdidi altında olan Gazze’li çiftçiler, bu yıl da Müslüman kardeşlerinin ellerinden tutmasına, topraklarına sahip çıkmasına ve bereketli ekinlere kavuşmaya muhtaç. Bu nedenle Avrupa Yardım Vakfı olarak geçmiş yıllarda sizlerin katkılarıyla başarıyla gerçekleştirdiğimiz Fidan Projesi’ne bu yıl da hız kesmeden devam ediyoruz. Projemiz kapsamında vakfımızın gönüldaşları tarafından yapılan bağışlar ile zeytin, limon gibi farklı meyve ağaçlarının dikimi gerçekleştirilecektir. Ayrıca sağlığına kavuşan arazilerin korunmasını sağlamak adına gerekli olan tüm zirai ilaç ve malzemeler de temin edilecektir. Böylece projemizin konusunu oluşturan arazilerin her daim yemyeşil ve verimli olması için önlemler alınmış olacaktır.

Fidan Projesi, Gazzeli çiftçilere büyük yararları olan ve onları yeniden ayağakaldırarakgeçim kaynaklarına kavuşmalarını sağlayacak bir projedir. Projemiz kapsamında dikilen fidanlar havanın azotunu bünyelerine aldıklarından toprağın azotunu ve organik maddelerini arttırarak verimi de arttıracaktır. Bu sayede toprağın havalanması da artacak ve toprak bol oksijen alacaktır. Bunun yanında dikilen meyve ağaçlarından elde edilen meyveler de çiftçilerin hem besin ihtiyacına hem de alım satım ile kazanç elde etmelerine kapı aralayacaktır.

Bugüne dek tüm projelerimizde katkıları ile müşkül durumda olanlara umut ve yüzlerinde birer tebessüm olan siz kıymetli gönüldaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunarız. Bu defa sizleri, hem doğa hem de insan sevgisi ile hareket eden Müslümanlar olarak böylesine değerli bir hayra vesile olmak için davet ediyoruz. Yüce Allah şimdiden yaptığınız ve yapacağınız bağışlarınızı, dergâh-ı izzetinde en güzel şekilde kabul buyursun, sayenizde dikilen her bir fidan sadaka-i cariye olarak hanenize yazılsın ve cennetinize vesile olsun.

Bağışlarınız için:

• Avrupa Yardim Vakfi IBAN: NL54INGB0004977282
  • AvrupaYardimVakfi IBAN:DE81500100600207252609

Filistin için Fidan Projesi Bağış Linki

Avrupa Yardım Vakfı “Hayra Açılan Kapınız”