Gönüllü Olmak İstiyorum | Avrupa Yardım Vakfı

Gönüllü Kimdir?

Gönüllü; yalnızca Allah rızası için hiçbir menfaat beklemeksizin çalışan, yardım faaliyetlerinde aktif olarak yer alan, maddi ve manevi birikimlerini yardıma muhtaç insanların hayatlarına olumlu anlamda tesir edebilmek adına paylaşan ve emeklerinin karşılığını ebedi bir saadet alemi olan cennette alacağına inanan kişidir.

Gönüllü denildiğinde akla yalnızca parasal yardımlar gelmemeli; maddi paylaşımlarının yanı sıra bilgi birikimini, tecrübesini ve kabiliyetlerini dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım etmek için kullanmak gelmelidir.

Birlikten güç doğacağının bilinciyle gönüllülük faaliyetlerininin bir yardım vakfı veya sivil toplum kuruluşunun çatısı altında yapılması, ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasını kolaylaştırmakta ve yardımların en verimli şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanımaktadır.

Avrupa Yardım Vakfı Gönüllüsü Neler Yapar?

• Avrupa Yardım Vakfı “Gönüllü Olmak İstiyorum” formunu, doğru ve eksiksiz olarak doldurur.
  • Yapılan başvuru akabinde başvurunun olumlu sonuçlanması halinde AYV Gönüllüsü olarak vakfımıza katılır.
  • Çevresinde, akraba ortamında, oturduğu bölgede Avrupa Yardım Vakfının faaliyetlerini anlatır ve insanları yardım yapmaya teşvik eder.
  • Vakfın yürüttüğü yardım projelerine bağış toplayabilmek adına hayır kahvaltıları, kermes, sergi ve diğer programların organize edilmesine destek olur.
  • Koşulların elverdiği ve ihtiyaç duyulduğu müddetçe Avrupa Yardım Vakfı ofisine gelerek yardımda bulunur.
  • Dijital dünyada Avrupa Yardım Vakfı’nın daha çok kişiye ulaşabilmesi için paylaşımlar yapar, yapılan paylaşımlara katkıda bulunur.
  • Yardım faaliyetlerinin yelpazesini genişletecek fikri çalışmaları yürütür ve önerilerde bulunur.
  • Vakıf faaliyetlerinde aktif olan, tecrübeli ve fedakar gönüllüler, koşulların oluşması ve gerek duyulması halinde Avrupa Yardım Vakfı’nın yurt dışı projelerine destek olmak için yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü dış ülkelere gönderilir.

GÖNÜLLÜ OLMAK İSTİYORUM

yardım vakfı - gönüllü olmak istiyorum
insanlara yardım etmek istiyorum - gönüllü ol

FAALİYETLERİMİZE GÖZ ATIN