Hangi Kuruma Bağış Yapmalıyım? İnsanlara Yardım Etmek | AYV
hangi kuruma bağış yapmalıyım

Hangi Kuruma Bağış Yapmalıyım?

Toplum içinde maddi açıdan herkes eşit değil. Yeryüzünde geçimini sağlayacak düzeyde geliri olanlar ya da geçim standartlarının çok üzerinde maddi gücü bulunanlar kadar maalesef yoksul insanlar da bu dünyanın bir parçası. Hatta yardıma muhtaç diye nitelendirilebilecek bir kesim, toplumun önemli bir kısmını oluşturuyor.

Aslında birlik ve beraberlik duygusu çerçevesinde hareket edersek, birçok insanın refah içinde yaşamasına katkıda bulunabileceğimiz gibi toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayabiliriz. Yoksullara yardımda bulunmak, önemli bir toplumsal sorun olarak görülen yoksulluğu ortadan kaldırmak için küçük bir miktar da olsa bağışta bulunmak yeterli.

Üstelik bunun için kapı kapı gezmek ya da kim yardıma muhtaç kim değil araştırma yapmaya gerek yok. İnsanlara yardım etmek istiyorum diyorsanız, güvenilir olarak hizmet veren vakıflarla iletişime geçmek, amacınıza çok kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak.

Hangi kuruma bağış yapmalıyım dediğinizde, karşınıza birbirinden farklı kapasitede hizmet veren birçok vakıf çıkacaktır. Bu durumda yardımda bulunacak kişilerin aklında haliyle acaba yaptığım yardımlar yerine ulaştırılıyor mu? Seçtiğim kurum güvenilir mi? Gibi soru işaretleri oluşuyor.

Belirli bir süredir insani yardım konusunda hizmet veren en güvenilir yardım dernekleri arasında öne çıkan vakfımız, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda faaliyet yürütüyor. Yapılan bağışlar sonrasında bağışçılara geri dönüş yapılarak yardımların yerine ulaştırıldığının belgelenmesi, bunun en büyük kanıtı. Vakfımıza gelen bağışlar amacına göre sınıflandırılır ve yapılan projelendirme çerçevesinde dağıtımı yapılır.

Nereye Bağış Yapabilirim?

En güvenilir yardım kurumları arasında bulunan vakfımız, gerek nakdi gerekse diğer tüm yardımları bir ön hazırlık ve araştırma çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırır. Yapılan yardımların ulaştırılacağı kişiler, önceden yapılan çalışmalar neticesinde belirlenir. Yapılan her türlü yardımda fotoğraf, video çekimi, teslim tutanağı ve tüm evraklar dosyalanır, bağışçıya bildirilir. Bağış yapmak sadece bir kişinin değil, aynı anda birçok kişinin hayatında değişim sağlıyor.

Yapılan küçücük bağışlar, bir araya toplandığında kocaman bir meblağ oluyor ve aynı anda yoksullukla mücadele eden birçok insanın hayatına olumlu bir dokunuşta bulunma imkanı sağlıyor. Siz de nereye bağış yapabilirim diyorsanız, dünyanın her tarafında düzenli olarak yardım faaliyetleri düzenleyen derneğimize bağışta bulunabilirsiniz.

En Güvenilir Yardım Dernekleri

Vakfımıza yapılan bağışlar, miktarı ne olursa olsun düzenli ve sürekli bir yaklaşımla insanların refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacak şekilde yerlerine ulaştırılıyor. Verdiği hizmetle bağış hizmetine stratejik bir boyut kazandıran vakfımız, tüm yardımları kabul edip dağıtımını yapıyor. En güvenilir yardım dernekleri arasında bulunan ve güvenilir faaliyetleriyle öne çıkan vakfımız tüm yardım faaliyetlerinde aktif rol alıyor.

Tamamen kardeşlik duygusunun güçlenmesi ve Allah rızası için yapılan yardım faaliyetleri, bağışta bulunanın da yardım alanın da mutluluğuna vesile olmak amaçlı yürütülüyor. Yapılan yardım çalışmaları yoksul insanların yaşam standartlarını yükselttiği gibi, yardımda bulunanların vicdanen yaşadığı mutluluğun da temel sebebi.