Katarak Ameliyatı Yardımı | Avrupa Yardım Vakfı

Katarak Ameliyatı Yardımı

Katarak Ameliyatı Yardımıyla Kocaman Bir Dünyayı Aydınlatabilirsiniz   Katarakt, gözün içerisinde yer alan merceğin eski saydamlığını kaybetmesi suretiyle net görmeyi engelleyen ciddi bir göz hastalığıdır. Bu hastalık, özellikle Afrika kıtasında yoğun olarak görülmektedir. Hastalığın bu kıtada yoğun olarak görülmesinin en önemli sebepleri arasında altyapı yetersizlikleri sebebiyle enfeksiyon risklerinin çok olması, normalin üstünde seyreden hava sıcaklıklarına

Ana sayfa » Haberler » Katarak Ameliyatı Yardımı
Bir Işıkta Sen Yak

Katarak Ameliyatı Yardımıyla Kocaman Bir Dünyayı Aydınlatabilirsiniz

Katarakt, gözün içerisinde yer alan merceğin eski saydamlığını kaybetmesi suretiyle net görmeyi engelleyen ciddi bir göz hastalığıdır. Bu hastalık, özellikle Afrika kıtasında yoğun olarak görülmektedir. Hastalığın bu kıtada yoğun olarak görülmesinin en önemli sebepleri arasında altyapı yetersizlikleri sebebiyle enfeksiyon risklerinin çok olması, normalin üstünde seyreden hava sıcaklıklarına maruz kalma ve maddi imkânsızlıklar sebebiyle ortaya çıkan yetersiz beslenme sebebiyle vücudun kendini onaramaması yer almaktadır. Hastalığa yakalanan kişiler, yine maddi ve teknik imkânsızlıklar sebebiyle katarakt ameliyatı olarak tedavi olamamaktadır.

Bir Işıkta Sen Yak

Bu göz hastalığı sebebiyle dünyanın güzelliklerini tıpkı bir buğulu camın arkasında duruyormuş gibi zayıf gören kişilerin yaşadığı bu olumsuz durumun farkında olan vakfımız, Afrika kıtası özelinde başlattığı yeni bir yardım projesi ile bu olumsuzluğu gidermeyi ve karanlığın kapladığı gözlerin aydınlığa kavuşmasını amaçlamaktadır. Avrupa Yardım Vakfı olarak Afrika kıtasının batısında yer alan Gambia’da yaşayan ve Katarakt hastalığına yakalanan 100 kişinin Katarakt ameliyatı olmasını sağlayarak deva bulmasını hedeflemekteyiz. Başlattığımız bu yardım projesinde şu ana kadar 37 kişinin ameliyat masraflarını karşılayacak kadar bağış toplanmıştır. Hedefimiz, 100 kişinin gözlerini aydınlık bir dünyaya yeniden açması olduğundan, siz değerli bağışçılarımızın ve yardımseverlerin desteklerini beklemekteyiz.

Katarakt ameliyatı yaptırmak istediğimiz kişi sayısına Kurban Bayramı öncesinde ulaşmak için büyük bir gayret içerisinde olup elimizden geleni yapmaktayız. Projelendirmemizi en iyi şekilde yapmakta ve koordinasyon konusunda büyük bir özveri göstermekteyiz. İhtiyacımız olan tek şey, yardımseverlerimizin ihtiyaç sahibi bu kişilerin Katarakt Ameliyatı için gereken 75 Euro miktarındaki maddi desteği bağış yoluyla vakfımıza ulaştırmasıdır. Projemiz tamamlandıktan sonra bağışta bulunan yardımseverlere, Katarakt ameliyatını yaptırmaya vesile olduğu kardeşimizin fotoğrafını bir raporla birlikte göndereceğimizi ve vesile olunan tebessümleri bizzat göreceklerini belirtebiliriz.

Yapacağınız bağışla birlikte görmeyen gözlerin yeniden ışığına kavuşmasına vesile olacak ve en güzel bayram hediyesini ihtiyaç sahibi bir kardeşimize sunarak onun Kurban Bayramı sevincine karanlıktan kurtulan gözleriyle ulaşmasını sağlama şansına erişmiş olacaksınız. Unutmamalıyız ki ihtiyaç sahibi olan bu kardeşlerimizin gözlerini açabilmeleri için maddi desteğe ihtiyaç duydukları gibi bizlerin de samimi ve içten dualara ihtiyacımız vardır. Bayram hediyemiz, muhtaç kardeşlerimizin güneşi, renkleri ve dünyanın tüm nimetlerini gözleriyle hissetmelerine destek olmak olsun. Gelin küçük bir iyilikle kocaman bir dünyayı aydınlatalım ve gönülden edilen o tarifsiz duaları birlikte alalım.

Avrupa Yardım Vakfı, Hayra Açılan kapınız

Haberin detaylarını görmek için tıklayın: