Katarakt Bağış - Asya ve Afrika Katarakt Ameliyatı Yardımı | AYV
katarakt bağış

Yalnızca 15 Dakikada Bir İnsanın Hayatına Işık Olabilirsiniz

Kıymetli bağışçılarımız, katarakt bağış projemiz, dünyanın dört bir yanındaki katarakt hastalarına acil yardım götürmek amacı ile yürüttüğümüz bir sağlık projesidir. Bahsi geçen katarakt hastalığı, ağırlıklı olarak Afrika ve Güney Asya ülkelerinde ortaya çıkan ve kişinin yavaş yavaş görme yetisini kaybetmesi ile sonuçlanan elim bir hastalıktır. Bu hastalığın en çok yoksul, kurak ve savaşların hüküm sürdüğü ülkelerde boy göstermesi ise elbette tesadüf değildir. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı mazlum coğrafyalarda sağlık imkanlarının yetersiz, hijyen koşullarının eksik ve beslenmenin düzensiz olması bu hastalığın en büyük nedenlerindendir. Buralarda yaşayan ve hastalığa maruz kalan kişiler ise yine bu imkanların yoksunluğu ile aynı sebepten tedavi olamamaktadır.

Katarakt hastalığının tedavisi, kolay sayılan bir operasyonla mümkündür. Üstelik bu operasyon yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir. Hal böyleyken hastaların tedavi olamaması ve ömür boyu karanlığa mahkum olmayı kabullenmeleri, dünya üzerindeki adaletsiz gelir dağılımının en büyük örneklerindendir.

Bizlerin haftalık giderleri bile olmayan bir miktarda katarakt bağış yeterli olabilecekken maddi ve tıbbi imkanlardan yoksunluğun yol açtığı çaresizlik, hastalığa yakalananları ömür boyu görme yetisinden mahrum bırakmaktadır. Hayatlarının ışığını kaybeden kardeşlerimiz, sevdiklerini buğulu bir camın ardından görmeye mahkum olmakta bir kez daha dünyaya bakabilmek için Rabbimize dualarda bulunmaktadır.

Katarakt Ameliyatı Bağış

Avrupa Yardım Vakfı olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz katarakt bağış projemiz ile ışığını kaybetmiş hayatlara aydınlığı götürmekteyiz. Kıymetli bağışçılarımızın katkıları ile gerçekleştirdiğimiz katarakt yardımı projesi, bugüne dek yüzlerce mazlumun hayata yeniden gözlerini açmasına vesile olmuştur.

Projemiz kapsamında öncelikle Asya ve Afrika katarakt ameliyatı fiyatı olan 75 Euro’yu bağışçılarımızdan emanet alıyor ve gerekli sağlık hizmetlerinin teminini gerçekleştiriyoruz. Ardından katarakt hastası olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamayan, hatta hastalığın bir tedavisinin olduğundan bile bihaber olan kardeşlerimize ulaşıyor ve operasyon ile tedavilerini gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi hastalarımız sağlıklarına kavuştuğunda ise aydınlığa kavuşturdukları kardeşimizin fotoğrafını bir raporla birlikte bağışçımıza iletiyor ve yüzlerdeki tebessümün birebir şahidi olmalarına olanak tanıyoruz.

afrika katarakt yardımı

Afrika Katarakt Yardımı – Avrupa Yardım Vakfı

Dünya nimetlerini ve sevdiklerimizi görememek tahayyül bile edemeyeceğimiz kadar ağır bir imtihandır. Gelin, çaresi olan bir hastalıktan kimsenin çaresiz hissetmemesini sağlayalım. Yalnızca 75 Euro katarakt bağış ile siz de bir babanın evlatlarını yeniden sevgiyle kucaklayabilmesine, bir bebeğin hayatın renklerini doyasıya seyretmesine vesile olabilirsiniz.

Taberani’den rivayet edildiğine göre: “Bir Müslümanın, din kardeşinin bir ihtiyacını karşılaması on yıl itikâftan iyidir. Allah rızası için bir gün itikâf ise, insanı Cehennem ateşinden pek çok uzaklaştırır.” Öyleyse iyilik, cennete ulaştırır. Allah rızasına kavuşturur. Gönül gözümüzün açılması için gelin, bir mazlumun gören gözleri olalım.

Hayra Açılan Kapınız

Katarakt Yardımı Projesi