Kumanya Nedir? Kumanya Yardımı Nasıl Yapılır? | AYV
kumanya yardımı

Kumanya Nedir? Kumanya Yardımı Nasıl Yapılır?

Kumanya nedir? Koliler halinde hazırlanan temel yiyeceklerin stoklanmış haline verilen isimdir. Hazırlanmış olan koliler içerisinde temel gıda maddeleri ile içecekler yer almaktadır. Özellikle ihtiyaç sahibi insanların yiyeceklere ulaşamadıkları durumlarda tüketebilecekleri bazı kuru ve paketli gıdalar kolilerde bulunmaktadır. Bu yiyecek ve içecekler yani gıda ürünleri kısaca kumanya olarak adlandırılmaktadır.

Ramazan Kumanya Yardımı

Ramazan kumanyası Ramazan ayında Allah rızası için dağıtılan kumanya paketlerine verilen addır. Bazı belediyeler, STK’lar ve dernekler Ramazan’da kumanya yardımı toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Ramazan kumanya yardımı paketi ile yoksulluk sınırında yer alan; yetimler, yaşlı, hasta, engelli, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan, yurt içi veya yurt dışı genelinde ayrım yapmamaksızın mağdur durumda bulunan tüm ailelere yardım edilmeye çalışılmaktadır.

Ramazan Yardımı

Ramazan yardımı faaliyetlerimizin önemli bir bölümünü kapsayan kumanya yardımı faaliyetlerimiz, her yıl düzenli olarak özellikle Ramazan ayı boyunca faaliyet gösteren gönüllü ekiplerimizce yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmaktadır. Yılın hemen hemen her günü boyunca ulaşabildiğimiz yardıma muhtaç insanlara, imkanlar dahilinde sürekli kumanya dağıtımı yapmaya çalışıyoruz.

Hayati düzeyde gıda ihtiyaçlarını sürekli olarak ulaştırılması gereken bölgelere kesintisiz ve hızlı olarak bağışçılarımızdan aldığımız destek ile ulaştırıyoruz.

Yaptığınız ve yapacağınız bağışlar Kumanya yardımı olarak yüzleri güldürüyor. Ocakları yakarak hanelere her gün bayram sevinci oluyor.

Yılın her ayında vakfımızın değerli gönüllüleri ve partner kuruluşlarımız, özellikle de Ramazan ayı ve Kurban Bayramı kapsamında ihtiyaç sahibi olan kişilere ve ailelere kumanya yardımı paketlerini dağıtmaktadır. Siz kıymetli bağışçılarımızın destekleri sayesinde hazırlanan kolilerde temel ihtiyaçların giderilmesi için gıda malzemeleri yer almaktadır.

Kumanya Kimlere Verilir?

Kumanya yardımı, sadaka ve fitre de olduğu gibi mazlum, yetim, çalışamayacak durumda olan, herhangi bir geliri bulunmayan, yaşlı, engelli durumdaki kardeşlerimize yapılmaktadır.

Özellikle Ramazan ayında kumanya yardımı yaparak, iftar ve sahurlarda ihtiyaç sahibi insanların dertlerine çare olmaya çalışıyoruz.

İhtiyaç sahibi Müslümanların, iftar ve sahur saatlerinde yüzlerini güldürebilmek amacıyla; değerli bağışçılarımızın bağışları sayesinde hazırlamaya çalıştığımız kumanya paketi yardımı yaparak iyiliğe hız kazandırıyoruz. Bir ailenin, yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak biçimde hazırladığımız kumanya paketi ile iftar ve sahur sofralarında birçok çeşidi bir araya getiriyoruz.

Ülkemizde ve dünya genelinde birçok aile yoksulluk sınırında yaşaması sebebi ile acil gıda desteğine ihtiyaç duymaktadır. İnsanlığın en temel sorunlarından biri olan bu problem; yapacağınız bir bağış ile az da olsa bertaraf edilecektir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Hadis-i Şerif’ine dikkat çekerek bağışta bulunmak, en önemlisi de bir ailenin bir öğününü karşılamak istiyorsanız bizler aracılığı ile bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) başka bir Hadis-i Şerif’te şöyle buyurmuşlardır: “Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) ‘Rahîk-ı Mahtûm’dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir.” (Tirmizî, Kıyâme, 18)

Bu hadislerden istifade etmek biz müminler için rahmettir. Bir müminin bir mümine yardım etmesi en büyük faziletlerden biridir. Hadis-i Şerif’in şefaatinden faydalanabilmek için sizlerde bir adım atabilir, bizlere bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Ramazan Projesi