Kurban Bağışı Yapmak Caiz Mi? Vekaleten Kurban Bağışı | AYV
kurban bağışı yapmak caiz mi?

Kurban Bağışı Yapmak Caiz Mi?

Kurban ibadeti gerek bireysel gerekse toplumsal açıdan büyük faydalar taşıyan bir ibadettir. Kurban bağışı varlıklı insanların, yardıma muhtaç insanlar aracılığı ile Cenab-ı Allah (c.c)’a şükretmelerine, Rabb’in nimetinin yeryüzüne dağılması hususunda tüm insanların kendilerini toplumunun birer üyesi olarak hissetmesine vesile olmaktadır.

Kurban Bağışı Caiz mi?

Kurban bağışı yapmak caiz mi? Kurban bağışlarında bulunmak isteyen birçok kişi bunun caiz olup olmadığını sormaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus kurbanın İslam dininin koşullarına uygun olarak kesilip dağıtılması durumudur. İslami kesim usullerine uygun olarak kurban kesiminin yapılması halinde kurban bağışı caizdir.

Bir diğer önemli noktaya bakacak olursak; kesim ve dağıtımların yapılacağı bölgelerdeki ihtiyaç durumudur. Dünya genelinde yokluk ve fakirlik içinde yaşamakta olan Müslüman kardeşlerimize kurban bağışlarınızın ulaştırılması için vakfımıza vekâlet verebilirsiniz. Kesilen kurbanlık bağışı et, sakatat ve kurbanlığın derilerinin de yine muhtaç kimselere dağıtımını sağlıyoruz. Çünkü hangi açıdan bakarsanız bakın kurban bağışının güvenilir kurumlara yapılması büyük önem arz ediyor.

Kurban Bayramı’nda kurban bağışı yapmak için bağış yapmak isteyen kişilerin 2 farklı seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan ilki yurtdışı kurban bağışı ikincisi ise yurtiçi kurban bağışı işlemleridir. Avrupa Yardım Vakfı olarak bağışçılarımızın tercih etmiş oldukları bir bölgede kurbanlık satın almak suretiyle kurbanlarınızı kesmekte veya partner kuruluşlarımıza kestirmekteyiz. Bu kurban kesimi ibadeti için, uygun kişilerin kurban ibadetini yerine getirmesi amacı ile vekaletle kurban kesme imkanı bulunmaktadır.

Vekâlet sayesinde kurban kesimi işlemlerinde, normal kurban kesimi aşamalarında olduğu gibi süreç ilerlemektedir. Kurban etinin paylaşılması hususunda Rabbimiz mukaddes kitabımızda şöyle buyurmaktadır: “Allah’ın size ikramına ve ihsanına bir işaret olan hayvanlarınızı kurban ettikten sonra onların etinden hem kendiniz yiyin hem de ihtiyacını gizleyen veya gizlemeyip isteyen yoksulları da doyurun. Biz bu kurbanlık hayvanları şükredesiniz diye sizin istifadenize verdik.” (Hac, 36)

Mübarek ayetin şiddeti ve güzelliği karşısında insanların, herhangi bir tereddüt duymadan ve maddi manevi imkanları doğrultusunda tereddütsüz karar vermesi gerekmesi en doğrusu olacaktır. Vekalet ile kurban bağışı yapmak isteyenler için kesim esnasında işlemler büyük bir titizlikle yapılacaktır.

Vekalet Yolu ile Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Vekalet yolu ile kurban bağışı yapmak isteyen kişilerin yapması gereken ilk işlem güvenilir ve yardımları hakkı ile gerekli yerlere ulaştıran bir derneği tercih etmeleridir. Burada bizler, sizin için kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yurt için ve yurt dışı genelinde yapılacak olan faaliyetlerimizde, siz değerli bağışçılarımızın mevcut ekonomik koşullarına uygun olacak şekilde düzenlemeler yapılmıştır. Böylelikle bağışçılarımız, herhangi bir sorun yaşamadan kolaylıkla vekalet yolu ile kurban bağışlarını yapabilmektedir. Vekalet yolu ile yapacağınız kurban bağışlarınızda ödemeler; havale, EFT gibi kolay transfer yolları ile alınmaktadır. Böylece derneğimiz, belirlenen tutarlar ile kurban bağışı yardımı ile kolay bir yöntemle kurban kesimlerini ve de kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahibi olan mazlumlara ulaştırma işlemini kolaylıkla yürütebilmektedir.

Yurtdışı Kurban Projesi