Öksüz ve Yetimleri Koruyup Kollayan Kuruluşlar ve Çalışmaları | AYV
Günümüzde öksüz ve yetimleri koruyup kollayan sivil toplum kuruluşları

Günümüzde Öksüz ve Yetimleri Koruyup Kollayan Sivil Toplum Kuruluşları ve Çalışmaları

Yardımlaşmak ve maddi anlamda durumu kötü olan insanların yanında olmak hem dinen hem de vicdanen oldukça önemlidir. Yaşanan ekonomik krizler, iklim değişimleri ve daha birçok nedenle ülkelerin yaşam koşulları da her geçen gün daha kötüye gidiyor. Ekonomik durumu kötü olan insanlar da büyük bir yoksulluk ile mücadele etmek durumunda kalıyor. Böyle zamanlarda öksüzleri ve yetimleri koruyan birçok sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Yetimlere yardım ölçüsünde bu sivil toplum kuruluşlarının oldukça önemli işlevleri bulunuyor.

Yetimlerin ve öksüzlerin birçok ihtiyacının karşılanmasında oldukça önemli katkıları bulunan kuruluşlar bu hizmetleri, yardımsever insanların desteği ile gerçekleştirmektedir. Ancak yardım çalışmaları büyük bir organizasyon şeklinde yapılmaktadır. Bu yardımlardan yararlanacak olan kişilerin mutlaka titizlikle seçilmesine büyük bir önem verilmektedir.

Vakıf çalışmaları sırasında öncelikle hem ülke içerisine hem de yurt dışında gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişiler belirleniyor. Bu kişilerin öksüz ve yetim olması, maddi yetersizlik derecesinin çok yüksek olması gibi birçok faktör önünde bulunduruluyor.

yetimlere yardım eden kuruluşlar

Öksüz ve Yetimlere Bağış Nasıl Yapılır?

İslam dininde büyük bir önem verilen yardımlaşmanın gerçekleştirilebilmesi için bağış yapılmaktadır. Günümüzde insanlar kendi çevrelerinde maddi açıdan zorluk içerisinde olan kişileri bulmakta zorlanabilirler. Herkesin yaşam çevresi ve şekli farklı olduğundan, bu tarz zorlukları yaşayan kişilere ulaşmak bazen ciddi anlamda zorluklar doğurabilmektedir. Bu nedenle de vakıf aracılığı ile yardım yapmak hem bağışların doğru yere gitmesini sağlar hem de çok daha hızlı bir şekilde yapılmasına imkan tanır.

Yetimlere yardım eden vakıflar aracılığı ile dilediğiniz kadar bağış yapabilme şansı bulabilirsiniz. Vakıflar öncelikle ihtiyaç sahiplerini araştırırlar. Bu kişilerin maddi güçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olarak yardım listelerine eklemelerini yaparlar. Sonrasında ise gerekli ölçüde yardımların bu kişilere ulaştırılmasını sağlarlar. Bu iş için de güçlü sponsorlar bulabilmek oldukça önemlidir.

Birçok hayırseverin yardımlarını toplayarak ihtiyaç duyulan bölgelere bu yardımları ulaştırmayı hedefleyen sivil toplum kuruluşları, birçok insanın maddi anlamda rahat etmesine olanak tanımaktadır. Özellikle öksüz ve yetim olanlar maddi sıkıntı içerisinde ise bu tarz bağışlara çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır.

Öksüz ve Yetimler İçin Bağış Kurumları

Öksüz ve yetimlere yardım eden kurumlar sayesinde hem bağışlar güvenle toplanıyor hem de ihtiyaç sahipleri bu konuda zora düşmeden maddi yardım alabiliyor. Bu alanda oldukça iyi standartlarda yardım projeleri yürüten vakfımız da hem öksüz hem de yetim kişilere toplanan yardımları ulaştırarak yaşam kalitelerini yükseltmeye ve hayatlarına dokunmaya çalışmaktadır.

Öksüz ve yetimlerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarında onların yanında olan vakfımız yardımların uygun şekillerde toplanmasını sağlıyor. Aynı zamanda da düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını gerçekleştiriyor. Toplanan tüm bağışlar sayesinde her sene binlerce ihtiyaç sahibi daha iyi yaşam standartlarında yaşama imkanı buluyor.

Yetim Projemiz kapsamında topladığımız bağışlar, kimsesizlere ulaştırılmakta ve özellikle yetim sponsorluğu ile aldığımız düzenli ve aylık hayırlar ile yetimlerimizin tüm temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Kimsesizlere yardım etmek istiyorum diyen herkes için hayra açılan bir kapı görevini üstlenen vakfımız, yetimlere yardım etme yolunda gerekli olan tüm çalışmaları yürütmektedir.

Bir yetimin elinden siz de tutun!

Yetim Projesi