Kurban

Ana sayfa » Projeler » Kurban

Kurban Projesi

Yardımlaşmanın ve paylaşmanın bir simgesi olan Kurban, Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilmektedir: “Kurban kavuşmaktır. Kurban Allah’a yakınlaşmaktır. Kurban Kucaklaşmaktır. Kurban tarih boyunca hem bireysel, hem de toplumsal arınmanın adıdır. Kurban insanın her şeyden arınıp Rabbine kavuşmasıdır. “Onların ne etleri nede kanları Allah’a ulaşır. Fakat O’na sizin takvanız ulaşır”(Hacc, 37). Kutsal kitabımızda yer alan, dinimizce de oldukça büyük bir önem atfedilen Kurban; takvanın ve samimiyetin, yardımlaşma ve paylaşmanın, birlik ve beraberliğin, günahlardan arınmanın ibadetidir. Müslümanlar olarak tek bedenin farklı uzuvları olduğumuzu göstermenin en güzel yolu, bayramın sevincini beraber yaşamamız ve yardımlaşmamızdır.

Kur’an’ı Kerim’de de ifade edildiği üzere, kesilen kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır, Allah’a ulaşan sadece bizlerin takvalarıdır. Bu takvanın da bir gereği, aslında Kurban yardımı ile ibadetteki samimiyetimizi ortaya koymaktır. Yardımlaşma ruhunu canlı tutmaktır. Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki kardeşlerimizle Kurban Bayramı sevincini birlikte yaşamaktır. Onların ellerinden tutmak, onlara yardım etmek, onların gözlerindeki umut ışığı olmaktır. Kurban ile yardıma muhtaç olan insanların evlerine yılda bir defa da olsa et girmesi bir ikramdır. Bu ikram, bizlerin yerine getirmekle mükellef olduğu Kurban ibadetini de samimiyetle tamamlamamızın bir gereğidir.

Avrupa Yardım Vakfı olarak Kurban projesi kapsamında kurban yardımı yapmak istiyorum diyen tüm yardımseverlerle, ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmayı ve kurban sevincini beraberce yaşamayı hedefliyoruz. Dünya’nın çeşitli yerlerindeki yardıma muhtaç kardeşlerimize, sizlerin yaptığı yardımlarla kesilen kurbanları ulaştırıyoruz.

Öncelikle kurbanlarınızı vekâlet yoluyla alıyor, kurbanın kesilmesini istediğiniz ülkede sizin adınıza vekâlet vererek kurbanınızı kesiyoruz. Kurban kesim işlemlerini, bayram namazından başlayarak bayramın üçüncü gününe kadar devam ettirip, kesimi tamamlanan her kurbanın dağıtımını, kurban yardımı projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Kurban yardımı hususunda güvenilirlik ve şeffaflığı sağlamak adına, kurban bağışı yaparak kesilmesine vesile olduğunuz kurbanlarınızın ne durumda olduğuna dair olmak üzere kesim ve dağıtım işlemleri hakkında tarafınızı, Kurban Bayramı içerisinde E-mail, WhatsApp ve SMS yolu ile bilgilendiriyoruz. Ayrıca tüm bilgilendirmelerimize ek olarak sizlerin adına vekâleten kesmiş olduğumuz kurbanların fotoğraf ve videolarını raporlayarak sizlerle paylaşıyoruz.

Adak – Akika – Şükran Kurbanları

Vacip olan Kurban ibadetinin yanı sıra, Allah’a bir kurban adayarak Adak Kurbanı kestirmek, Allah’a şükranlarınızı sunmak için Şükür Kurbanı kestirmek, yeni doğan çocuğunuz için Akika Kurbanı kestirmek istemeniz halinde de Avrupa Yardım Vakfı olarak sizlerin yanında oluyor ve tarafımıza yapacağınız müracaatları kabul ediyoruz.

Ağırlıklı olarak Afrika ve Asya kıtalarında kestirdiğimiz Adak, Akika ve Şükran kurbanlarının birer adet olmak üzere ücreti 100 Euro’dur. İsteğiniz doğrultusunda kurban bağışı yapmak istiyorum”“adak, akika, şükür kurbanı kestirmek istiyorum şeklindeki talebinizi vakfımıza iletmeniz halinde kurbanlarınızı kesip, Dünya’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtıyoruz.

Yetim Bayram Hediyesi

Kurban Bayramı süresince kurban kesimlerini devam ettirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın yanı sıra, yetimlere bayram hediyesi vermek de Kurban yardımı projesi kapsamında icra ettiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır. Yetimlere Kurban Bayramı hediyesi olarak elbise ve ayakkabı veriyor, onları gezdirip eğlendirerek mutluluklarına ortak oluyoruz. Yetimlere bayram hediyesi yardımı sadece 20 Euro’dur. Bayramlarda yetimleri sevindirmek isteyen sizlerin de bu sevince ortak ve destek olması için tüm gayretin gösterilmesi, Avrupa Yardım Vakfı olarak bizlerin vazifesidir.

Kurban Projesine Katılım

Kurban Projesi kapsamındaDünya’nın çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaç olan insanların eline tutmaya çalışan Avrupa Yardım Vakfı olarak düzenlediğimiz ve istikrarlı bir şekilde yürüttüğümüz Kurban Projesine katılmak için bizlere kurban projesinde yer almak istediğiniziiletmeniz, kurban yardımı yapmak istiyorum demenizyeterli olacaktır. Ayrıca bu projede, online bağışlarınızla da yer alabilirsiniz.

Kurban YardımıProjesiiçin bizlere info@yardimvakfi.org mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz.

“Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız”