Sağlık

Ana sayfa » Projeler » Sağlık

Sağlık Projesi

Başta Afrika ve Asya olmak üzere Dünya’nın birçok bölgesinde, özellikle maddi imkansızlıklardan kaynaklanan sebeplerden dolayı ciddi hastalıklar, küçük veya büyük demeden herkeste görülebilmektedir. Ekonomik istikrarsızlığın getirdiği olumsuz etmenlerin yanı sıra, yetersiz beslenmenin de etkisiyle özellikle Afrika ve Asya’daki insanların bağışıklıklarının düşük olduğu da gözlemlenmektedir.

Avrupa Yardım Vakfı olarak sağlık projesi kapsamında bu bölgelerde görülen ciddi sağlık problemlerinden birisi olan katarakt hastalığına çözüm bulmak adına yardımları projelendiriyor ve gerek maddi imkânsızlıktan, gerek diğer birçok sebepten dolayı göz ameliyatı olamayan insanların ameliyat olmasını sağlayarak, onların karanlığa hapsolmuş dünyalarını aydınlığa çıkartmayı hedefliyoruz.

Sağlık projesi ile katarakt yardımı yapmak istiyorum diyen sizlerle, elinde olmayan nedenlerden dolayı karanlığa hapsolmuş küçük çocukları ve yetişkinleri buluşturmayı, yardımlarınızı doğru kanalize ederek, ihtiyacı olan insanlara yardım etmenizi sağlamayı amaçlıyoruz.

Katarakt ve Afrika

Göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıyla, görme yetisinin zamanla kaybolması olarak bilinen katarakt hastalığı, özellikle Afrika kıtasında küçük yaşlardaki çocuklardan, yetişkinlere ve yaşlılara kadar herkeste görülebilmektedir. Afrika kıtasında hastalığın bu kadar yaygın olmasının sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

• Altyapı sorunlarından kaynaklanan mikrop,
  • Kum ve tozun havaya karışarak gözle çok fazla temas etmesi,
  • Normalin üstünde sıcaklığa ve Güneş ışınlarına maruz kalınması,
  • Yetersiz beslenme sebebiyle ihtiyaç duyulan vitaminlerin alınamaması,
  • Kuraklık ve yetersiz su kaynakları nedeniyle temizlenme ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanamaması

Sayılan sebeplere ek olarak maddi imkânsızlık ve doktor azlığı da katarakt hastalığı sebebiyle görme yetisini kaybetmek üzere olan ya da kaybetmiş kişilerin ameliyat olamamasına ve hayatları boyunca bu hastalıkla beraber yaşamasına neden olmaktadır. Hastalıktan kurtulmanın tek yolu ise sadece hijyenik koşullar altında ameliyat olmaktır.

Katarakt Ameliyatı Yardımı

Sağlık projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz katarakt ameliyatı yardımı ile bu hastalık sebebiyle zamanla görme yetisini kaybeden insanlara umut olmayı hedefliyor, onlara yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Avrupa Yardım Vakfı olarak yardım etmek isteyen herkesin hayra açılan kapısı olma amacımızla, başta Afrika, Arakan olmak üzere diğer bölge ve ülkelere de katarakt bağışı veya katarakt yardımı adları altında yardım götürmeyi hedefliyoruz.

Katarakt ameliyatı yardımı bedeli 70 Euro olmakla birlikte, çoğumuz için oldukça küçük bir rakam olan bu yardım ile birçok kişinin görmesine vesile oluyor ve karanlık dünyalarını aydınlatarak onların samimi ve içten hayır dualarını alıyoruz.

Sağlık Projesine Katılım

Sağlık Projesi kapsamında Dünya’nın çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaç olan insanların eline tutmaya çalışan Avrupa Yardım Vakfı olarak düzenlediğimiz ve istikrarlı bir şekilde yürüttüğümüz Sağlık Projesine katılmak için bizlere sağlık projesinde yer almak istediğinizi iletmeniz, katarakt yardımı yapmak istiyorum demeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bu projede online bağışlarınızla da yer alabilirsiniz.

Sağlık Projesi için bizlere info@yardimvakfi.org mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz.