BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ

Su Kuyusu Açtırmak

Su kuyusu açtırmak, dünya genelinde susuzluğa mahkum edilmiş milyonlarca mazlum, mağdur ve muhtaç insana yardım eli uzatmak, umut ve kardeşlik ruhunu bütün yetim coğrafyalara taşımaktır. Böylesine önemli bir vazifeyi üstlenmek, yalnızca suya erişimi olmayan kardeşlerimize destek mahiyetinde olmayıp aynı zamanda suya erişimleri olup çeşitli su kirliliği nedenleri ile temiz su kaynaklarına ulaşamayan bütün insanlara yardımcı olma anlamına da gelmektedir. Hayırseverler tarafından hiç bilmedikleri ülkelerde hiç tanımadıkları insanlara yapılan su kuyusu açma bağışı, insanlığa yönelik hala umut olduğunu, bir mazlumun gönlündeki sevincin hala pek çok şeyden kıymetli olduğunu ispat eder niteliktedir.

Temiz su kaynaklarına ulaşamama, dünya nüfusunun onda birinin, yani yaklaşık 700 milyon insanın karşı karşıya kaldığı, hayati öneme sahip küresel bir sorundur. Su kuyusu açma projeleri kapsamında gerçekleştirilen yardım faaliyetleri sürdürülürken, temiz su kaynaklarına erişemeyen milyonlarca insan göz önünde bulundurulduğunda, yetersizliklerin her daim bir adım önde olduğu ve artış eğiliminde bulunduğu gözlemlenir. Bu doğrultuda su kuyusu açtırma gibi sürdürülen bütün yardım faaliyetlerinin, bahse konu yetersizliklerin artmasına karşı daha yoğun ve etkili bir şekilde yürütülmesine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulur.

Başta altyapı yetersizlikleri olmak üzere kuraklık ve ekonomik problemlerin de olumsuz olarak etkilediği temiz su sorunu, hijyenik olmayan kirli suların tüketilmesine sebep olmakta ve buna bağlı olarak temiz içme suyuna ulaşamayan insanlar, çok ciddi ölümcül hastalıklara maruz kalmaktadır. Aynı zamanda temiz suya bağlı tüm üretim alternatifleri de çözümsüz geçen her gün yok olmaktadır. Bu yok oluş, maalesef “su kirliliği nedir?” sorusuna, üzücü ancak gerçek sonuçlarıyla birlikte en doğru cevabı vermektedir.

Temiz Suya Erişim İçin Su Kuyusu Açtırma

Kirli suyun neden olduğu tifo, ishal, kolera gibi hastalıklar nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuğun ölmesine dur demek, kuraklık ve altyapı yetersizlikleriyle mücadele ederek temiz içme suyunu özellikle Afrika ile Asya kıtalarına ve dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için su kuyusu açtırmak, en etkili çözüm olmakla birlikte insanlık adına yapılabilecek en kayda değer yardımlardan biridir.

Hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirilen su kuyusu açma yardım faaliyeti yalnızca etkili bir çözüm olmayıp aynı zamanda insanlığın bayrağını taşımak adına umut veren, değer taşıyan, yaşamın ve hayatın kıymetini suyun ferahlığı ve berraklığı ile anlatan, kardeşlerimize huzur ve bereketi yeniden tanımlatacak eşsiz bir iyilik adımıdır.

Su kuyusu açan dernekler arasında dünyanın dört bir yanında eş zamanlı bir şekilde hem gönüllüleri hem partner kuruluşları ile birlikte yürüttüğü su kuyusu açma projeleri ile öne çıkan Avrupa Yardım Vakfı olarak, Afrika’da su kuyusu açtırmak isteyen hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirilen Afrika su kuyusu ile Asya su kuyusu projelerimizle; temiz suya ulaşamayan insanlara yardım etmeyi, kirli su sebebiyle ciddi ölümcül hastalıklarla mücadele eden insanların hayatlarına bir nebze olsun dokunmayı hedefliyoruz.

Gönüllülerimizin fedakarlıklarla dolu üstün çabaları ile yürüttüğü su kuyusu açma yardım projesini dünyanın dört bir yanında temiz suya erişimi olmayan insanların tamamına ulaştırmayı ve su kuyusu açtırmak isteyenler bağışçıların katkılarıyla birlikte hayata geçecek olan bu yardımın bulunduğu bölgedeki yerel partner kuruluşlarla işbirliği yaparak su kuyusu açma maliyeti işlemlerini minimize etmeyi amaçlıyoruz.

Su kuyusu açtırmak isteyenlerin dünyanın çeşitli yerlerine uzanan eli olmak için “Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız” sloganımızdaki hedefe ulaşmak için ve özetle siz değerli yardımseverlerin hayra açılan kapısı olabilmek için gayret ediyoruz. Su kuyusu açan dernekler arasında sizlerin su kuyusu açma hayrınıza vesile olmak, Avrupa Yardım Vakfı olarak bizlerin iftihar vesilesidir.

Su Kuyusu Açma Projesi ile Hedeflediklerimiz

Su kuyusu açma yardımı projesi kapsamında hedeflediklerimizi aşağıda görüleceği üzere maddeler halinde sıralayabiliriz:

• Mazlum coğrafyalarda temiz suya ulaşamama ve kuraklığın etkisiyle yaşanan susuzluğa, su kaynaklarının yetersizliğine son verilmesi,
  • Özellikle Afrika ve Asya kıtalarında bulunan ülkelerde kirli su tüketiminin sebep olduğu ciddi ve ölümcül hastalıkların önlenmesi,
  • Kuraklık sebebiyle tarımın ve diğer üretim alternatiflerinin azalmasının önüne geçilmesi,
  • Bölgenin sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olmasının, ihtiyaçlarını kendi kendine karşılamasının sağlanması ve su sebebiyle yaşanan çatışmalara son verilmesi,
  • Hayırseverleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturarak hayra ve hayrın sevabına vesile olmak,
  • Su kuyusu açtırmak isteyen insanların yardımlarının ulaşmasında ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesinde aracı konumda olabilmek.

Su Kuyusu Açtırma Maliyeti

Yardım projelerinin hayata geçirilmesindeki en önemli etmenlerden biri, hiç şüphesiz bu projelerin bağışçılara sunulan fiyatlarıdır. Yardım projeleri arasında niteliği gereği oldukça elzem bir alana karşılık gelen su kuyusu açma yardım projesi noktasında da diğer yardımlarda olduğu gibi su kuyusu bağış yapmak isteyen hayırseverlerin dikkatle takip ettiği husus, su kuyusu açtırma maliyeti ve projenin tamamlanması için gerekli olan bütçedir.

Su kuyusu açan dernekler arasında yer alan vakfımız, su kuyusu açtırma maliyeti için en optimal değere ulaşmak adına gayret göstermekte olup bu doğrultuda su kuyusu açılacak olan bölgelerdeki partner kuruluşlarla işbirliği gerçekleştirmektedir. Böylece hem bölge insanının dilinden anlayan, onlara en samimi şekilde yaklaşabilen, dertlerini bizzat o toplumun içinde bulunarak anlayabilen kişilerin vesilesiyle su kuyusu açtırma süreçleri ilerlemekte hem de malzeme tedariki ve işgücü ihtiyacı daha uygun bütçeli kaynaklardan karşılanmaktadır.

Su kuyusu fiyatları açısından etkili olan parametrelerden biri, su kuyusunun boyutlarıyla ilgilidir. Yapılan su kuyuları, Büyük Kuyu, Küçük Kuyu ve Kuyu olarak üç farklı kategoride değerlendirilmekte olup ise su kuyusu açma projesi kapsamında hangi kategoride proje hayata geçirildiyse su kuyusu açma bedeli de bu minvalde değişiklik göstermektedir.

Kuyu Açtırma Projesine Katılım ve Su Kuyusu Açma Süresi

Su kuyusu açma projelerinin temellerini atarken, öncelikle temiz su ihtiyacının bulunduğu bölgelere gitmekte ve detaylı altyapı raporlarını hazırlamaktayız. Avrupa Yardım Vakfı ekipleri, tespit edilen bölgelere inşa edilen su kuyularının inceleme raporlarının takibini büyük bir titizlikte yapmakta ve en son aşama olarak su kuyularını halkın kullanımına sunmaktadır.

Su kuyusu açtırma projesine katılmak ve bu projeye katılmanız vesilesiyle su kuyusu açtırmak için bizlere [email protected] mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve su kuyusu bağış konulu talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz.

Aynı zamanda web sitemiz üzerinden de online su kuyusu bağışı yapabilirsiniz. Su kuyusu açtırmak için müracaatta bulunduktan sonra açtırmak istediğiniz su kuyusunun ismini kendiniz belirleyebilir ve bizlere bildirebilirsiniz. Belirttiğiniz isim ile su kuyusu açma işlemi gerçekleştirilecek ve bölge insanlarının tertemiz umutlarının bir sembolü olacaktır.

Su kuyusu açma süresi, ortalama 6 aydır. İnşa süreci tamamlandığında, bağışta bulunarak o bölgenin kurak topraklarına bir nefes, binlerce insana umut olan su kuyunuzun tüm yapım aşamalarının video ve fotoğraflarını dosyalıyor ve detaylı bir rapor halinde tarafınıza ulaştırıyoruz.

Avrupa Yardım Vakfı olarak, su kuyunuzun istikrarlı bir şekilde, uzun yıllar hizmet verebilmesi için gerekli denetimleri periyodik olarak sağlıyor ve teknik aksaklıkların önüne geçiyoruz. Yaptığımız denetimleri ve kontrolleri sistematik olarak gerçekleştirmemizin altında yatan en büyük motivasyonumuz, sizlerin su kuyusu açma yardımı ile vakfımıza emanet ettiğiniz bu iyiliği, en yüksek verimlilikle devam ettirerek faydalanan insanların sayısını arttırmaktır.

Özellikle Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli ve Asya’da su kuyusu açtırma bedeli, çoğu yardımsever tarafından merak edilmektedir. Avrupa Yardım Vakfı olarak bu bölgelerde bulunan Bangladeş, Pakistan, Somali, Nijer, Burkina Faso, Çad, Tanzanya ülkelerindeki su kuyusu açtırma maliyeti 2022 yılı güncel rakamlarımızı online bağış sayfamızda görebilmektesiniz.

"Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız"

ONLINE BAĞIŞ

Diğer Projeler