Su Kuyusu

Ana sayfa » Projeler » Su Kuyusu

Temiz su kaynaklarına ulaşamama, dünya nüfususun onda birinin, yani yaklaşık 700 milyon insanın karşı karşıya kaldığı, hayati öneme sahip küresel bir sorundur. Altyapı yetersizliklerinin yanı sıra kuraklık ve ekonomik problemlerin de olumsuz olarak etkilediği bu temiz su sorunu, hijyenik olmayan kirli suların tüketilmesine sebep olmakta ve buna bağlı olarak temiz içme suyuna ulaşamayan insanlar, çok ciddi ölümcül hastalıklara maruz kalmaktadır. Aynı zamanda temiz suya bağlı tüm üretim alternatifleri de çözümsüz geçen her gün yok olmaktadır.

Kirli suyun neden olduğu tifo, ishal, kolera gibi hastalıklar nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuğun ölmesine dur demek,kuraklık ve altyapı yetersizlikleriyle mücadele ederek temiz içme suyunu özellikle Afrika ve Asya kıtalarına ulaştırmak için su kuyusu açtırmak, en etkili çözüm olmakla birlikte insanlık adına yapılabilecek en güzel yardımlardan birisidir.

Avrupa Yardım Vakfı olarak, özellikle Afrika su kuyusu ve Asya su kuyusu projelerimizle, temiz suya ulaşamayan insanlara yardım etmeyi, kirli su sebebiyle ciddi ölümcül hastalıklarla mücadele eden insanların hayatlarına bir nebze olsun dokunmayı hedefliyoruz. Su kuyusu açtırmak isteyenlerin dünyanın çeşitli yerlerine uzanan eli olmak için, “Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız” sloganımızdaki hedefe ulaşabilmek için, kısacası sizlerin hayra açılan kapısı olabilmek için gayret ediyoruz.

Su Kuyusu Projesi ile Hedeflediklerimiz

Su kuyusu açma yardımı ile hedeflediklerimizi aşağıdaki alt başlıklarla sıralayabiliriz:

• Temiz suya ulaşamama ve kuraklığın etkisiyle yaşanan susuzluğa, su kaynaklarının yetersizliğine son verilmesi,
  • Özellikle Afrika ve Asya kıtalarında bulunan ülkelerde kirli su tüketiminin sebep olduğu ciddi ve ölümcül hastalıkların önlenmesi,
  • Kuraklık sebebiyle tarımın ve diğer üretim alternatiflerinin azalmasının önüne geçilmesi,
  • Bölgenin sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olmasının, ihtiyaçlarını kendi kendine karşılamasının sağlanması ve su sebebiyle yaşanan çatışmalara son verilmesi,
  • Su kuyusu açtırmak isteyen insanların yardımlarının ulaşmasında ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesinde aracı konumda olabilmek…

Su Kuyusu Açma Maliyeti

Özellikle Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli ve Asya’da su kuyusu açtırma bedeli, çoğu yardımsever tarafından merak edilen hususlar arasındadır. Bu bölgelerde bulunan Bangladeş, Pakistan, Somali, Nijer için su kuyusu açma maliyeti aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Bangladeş (Küçük Boy) 550 €
Bangladeş (Büyük Boy) 1200 €
Pakistan (Küçük Boy) 600 €
Pakistan (Büyük Boy) 1250 €
Somali 2850 €
Nijer 2300 €
Çad 1450 €

Su Projesine Katılım ve Su Kuyusu Açma Süresi

Su projelerinin temellerini atarken, öncelikle temiz su ihtiyacının bulunduğu bölgelere gitmekte ve detaylı altyapı raporlarınıhazırlamaktayız. Avrupa Yardım Vakfı ekipleri, tespit edilen bölgelere inşa edilen su kuyularının inceleme raporlarının takibini büyük bir titizlikte yapmakta ve en son aşama olarak su kuyularını halkın kullanımına sunmaktadır.

Su projesine katılmak ve su kuyusu açtırmak için bizlere info@yardimvakfi.org mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz. Aynı zamanda web sitemiz üzerinden de online su kuyusu bağışı yapabilirsiniz. Su kuyusu açtırmak için müracaatta bulunduktan sonra açtırmak istediğiniz su kuyusunun ismini kendiniz belirleyebilir ve bizlere bildirebilirsiniz. Belirttiğiniz isim ile su kuyusu açılacak ve o bölgedeki insanların tertemiz umutlarının bir sembolü olacaktır.

Su kuyusu açma süresi, ortalama 6 aydır. İnşa süreci tamamlandığında, bağışta bulunarak o bölgenin kurak topraklarına bir nefes, binlerce insana umut olan su kuyunuzun tüm yapım aşamalarının video ve fotoğraflarını dosyalıyor ve detaylı bir rapor halinde tarafınıza ulaştırıyoruz. Avrupa Yardım Vakfı olarak, su kuyunuzun istikrarlı bir şekilde, uzun yıllar, devamlı olarak hizmet verebilmesi için gerekli denetimleri periyodik olarak sağlıyor ve teknik aksaklıkların önüne geçiyoruz. Yaptığımız denetimleri ve kontrolleri sistematik olarak gerçekleştirmemizin altında yatan en büyük motivasyonumuz, sizlerin su kuyusu açma yardımı ile vakfımıza emanet ettiğiniz bu iyiliği, en yüksek verimlilikle devam ettirerek faydalanan insanların sayısını arttırmaktır.

“Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız”