Yetim

Ana sayfa » Projeler » Yetim

Dünya tarihinde doğal afetler, yoksulluk, büyük ekonomik buhranlar, açlık ve savaşlar her daim varlık göstermiş ve beraberinde birçok olumsuzluğu getirmiştir. Özellikle savaşlar ve doğal afetler, diğerlerine kıyasen çok acı, insanlık için büyük kayıplara mal olan sonuçlara sebebiyet vermiş ve günümüzde de vermeye devam etmektedir. Binlerce çocuğun annesiz ve babasız kalması, içimizi acıtan sonuçlardan sadece bir tanesidir. Yetim ve öksüz kalan çocuklara yardım etmediğimiz, acılarına çare olmadığımız, yanlarında olamadığımız her gün daha da ağır bir tablo karşımıza çıkmaktadır.

İşte tam da bu noktada yetim ve öksüzlere yardım eden kuruluşlar, karşı karşıya kalınanyetim sorununa çözüm getirmek için kilit bir konumda bulunmaktadır. Yetim projeleri ile annesini veya babasını kaybetmiş çocuklara yardım eli uzatmak, bizleri insanlığın utanç kaynağı olan sorunların çözümüne bir adım daha yaklaştıracaktır Yetimlere yardım etmek istiyorumdiyen herkesin taleplerini duyup, ihtiyaç sahibi çocuklara yardımları ulaştırabilmek, özellikle yetimlere yardım eden vakıflar için ehemmiyetli bir görevdir.

Avrupa Yardım Vakfıolarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için, “Allah’a en sevgili gelen ev, içinde yetimin ikram gördüğü evdir” Hadis-i Şerifinden güç alarak, hayra açılan kapınız olma amacıyla yetim projelerimizi oluşturduk. Yeryüzünün hangi bölgesinde, hangi ülkesinde, hangi şehrinde olursa olsun kimsesiz yetimlerin elini, yetim sponsorluk sistemimiz ile sımsıkı tutmayı amaçladık.

Filistin, Irak, Suriye, Arakan gibi savaşların ağır sonuçlarının görüldüğü, Afrika ülkelerini kasıp kavuran açlık ve kıtlığın ölümlerle neticelendiği, Pakistan ve Açe gibi ülkelerdeki doğal afetlerin ölüm ve ağır bilançolar ile sonuçlandığı dünyamızda, her geçen gün yetim kalan çocuk sayısı artmaktadır. Şu an sadece Suriye’de yaklaşık 800 bin çocuk yetim kalmış ve Dünya’da yaklaşık 140 milyon çocuk yetim ve öksüz olarak hayatını sürdürmeye çabalamaktadır. Yetim bağış sistemleri bu sorunları bir nebze olsun çözebilmek için, insanlık adına oldukça önemli bir adımı oluşturmaktadır.

Yetim Projesi ile Hedeflediklerimiz

Yetim projesi ile hedeflediklerimizi aşağıdaki alt başlıklarla sıralayabiliriz:

• Özellikle savaşların ve doğal afetlerin yaşandığı bölgelerdeki yetim kalmış çocuklara, ev sıcaklığında güvenilir bir yuva sağlamak,
  • Kimsesiz kalan çocuklar için kendi kültürlerinden ve ülkelerinden koparılmayacakları, sağlıklı ve güvenilir yaşam alanlarını sağlamak
  • İstikrarlı ve sürekli yardımlar ile yetim çocukların barınmadan eğitime, sağlıklarından psikolojilerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak,
  • Onlara yalnız olmadıklarını göstermek ve bir nebze olsun anne ve babalarının eksikliğini hissettirmemek,
  • Yetimlere yardım etmek isteyenlerle, yetimler arasında köprü görevi görmek…

Yetim Sponsorluğu ve Yetim Sponsorluk Bedeli

Yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturduğumuz yetim sponsorluğu sistemimiz aşağıda sıralanan aşamalar dâhilinde ilerlemektedir:

• Yetimlere yardım etmek istediğinizi, bir yetimin ihtiyaçlarını karşılamada, ona destek olmada gönüllü olduğunuzu tarafımıza bildiriyorsunuz.
  • İhtiyaç tespitini yapmış olduğumuz muhtaç durumdaki yetimlerimizden birinin dosyasını ve bilgilerini sizlere ulaştırıyoruz. Sonrasında tarafınıza, hangi yetime destek olduğunuzu belirten bir “Yetim Takip Kodu”
  • Yılda bir defaya mahsus olmak üzere tarafınıza “Yetim Gelişim Raporu” Bu rapor ile destek olduğunuz yetimin güncel fotoğraf ve bilgilerine, size yazmış olduğu mektuba ulaşmış oluyorsunuz.

Aylık yetim sponsorluk bedeli 35 Euro’dur. Çoğumuz için ufak bir meblağ olan bu yetim sponsorluk bedeli ile kimsesiz bir çocuğun hayatını değiştirebilirsiniz.

Yetim Projesine Katılım

Yetim ve öksüzlere yardım eden kuruluşlar arasında yer alan Avrupa Yardım Vakfı olarak düzenlediğimiz ve sistemli bir şekilde yürüttüğümüz yetim projesine katılmak için bizlere yetimlere yardım etmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.

Yetim projesine katılmak ve kimsesiz kalan yetimlere yardım etmek için bizlere info@yardimvakfi.org mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz. Aynı zamanda web sitemiz üzerinden de online yetim bağış kapsamında yardımlarınızı da yapabilirsiniz. Yine internet sitemiz üzerinden Ramazan ve Kurban bayramlarında yetim çocukları sevindirmek için 25 Euro bedelindeki yetimlere bayram hediyesi bağışını yapabilirsiniz.