Ramazan Ne Zaman 2022? Ramazan Ayı Başlangıç | AYV
oruç ne zaman başlıyor 2022

Ramazan Ne Zaman 2022? Ramazan Ayı Başlangıç Tarihi

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Ramazan ne zaman 2022? Ramazan ayı başlangıç tarihi ne zaman? Ve Oruca ne zaman başlayacağız? Gibi pek çok soru merak konusu oldu. Oruç, Ramazan ayında Müslümanların gün doğumundan gün batımına kadar aç ve susuz kalarak yerine getirdiği ibadettir. Ramazan ayı, İslam’da kullanılan ay takviminde 9. aydır. Bu ay, dünya çapında bir milyardan fazla Müslüman’ın oruç tuttuğu ve kendilerini hayır işlerine adadığı kutsal bir aydır. Ramazan’da oruç tutmak, gücü yeten tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Ramazan orucunu tutmak, Müslümanları günahlarından arındırır, Müslümanların nefsini terbiye eder, ruhlarını temizler ve onları Allah’a yaklaştırır.

Ramazan ayının ve oruç tutmanın birçok fazileti vardır. Ebû Hureyre (r.a): “Rasûlullah (s.a.v.) bizleri Ramazan gecesinde farzı kılmadan namaz kılmaya teşvik ederdi. Sonra, “Kim inanarak ve sevabını umarak Ramazan gecesini ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.

Peygamberimizin sahabelerinden biri olan Ömer ibn-i Hattab (r.a), “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin, amelleriniz tartılmadan önce amellerinizi tartın.” demiştir. Oruç, kendimizi hesaba çekmemizi, yaptığımız işleri, davranışları, aldığımız kararları tartmamızı sağlar.

Ramazan Ne Zaman 2022?

2022 yılında oruç, 2 Nisan Cumartesi günü başlayıp 2 Mayıs Pazartesi günü sona ermektedir.

Oruç, yoksul insanlarla zenginleri eşit kılar. Zenginlerin, fakirleri anlamasını sağlar. Zengin bir insan açlığın zorluklarını yaşadığında fakirleri daha iyi anlar. Böylece fakirlere daha fazla merhamet göstererek onlara daha çok yardım eder, böylece Müslüman toplumlarında ekonomik eşitliğin sağlanmasına katkıda bulunur.

Ramazan ayında orucun tutulması, insanların günah işlemelerine neden olan arzu ve isteklerini kontrol almalarına yardımcı olan bir ibadettir. Oruç tutmak, insanın kötü taraflarını yenmesine yardımcı olur ve insanın iyi yanlarını yani melekelerini şehvetten ve açlıktan korur. Orucun, şeytanı dizginleyen ve yenilgiye uğratan bir silah olduğu söylenir. Kişi orucunu tutarak nefsini terbiye eder, günahlardan uzaklaşır, kendisini yaratan yüce Allah’a yaklaşır.

Oruç, aynı zamanda Müslümanların birliğini sağlayan ibadetlerden biridir, çünkü dünyanın her yerindeki tüm Müslümanlar, aynı zamanda oruç tutar ve aynı zamanda oruçlarını açarlar.

2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman başlıyor?

Ramazan ne zaman 2022 sorusu kadar 2022 Ramazan Bayramı’nın ne zaman olacağı da merak konusudur. İslam’ın 5 şartından biri olan oruç, tüm sağlıklı yetişkin Müslümanlar için zorunludur. Buluğ çağına ulaşmamış çocuklar, yaşlılar, fiziksel veya psikolojik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren anneler ve yolcular oruçtan muaftır.

Ramazan ayında oruç tutmak, gün doğumundan gün batımına kadar su ve sakız dâhil tüm yiyecek ve içeceklerden uzak durmak anlamına gelir. Oruç tuttuğumuzda, yani tüm gün aç ve susuz kaldığımızda duyularımızın hassasiyeti artar. Bu durum, kendimizi daha iyi tanımamızı ve daha iyi kararlar vermemizi sağlar.

2022 Ramazan Bayramı 3 Mayıs Salı günü başlamaktadır.

Ramazan ayının sonunda tüm Müslümanlar, Ramazan Bayramı’nı kutlarlar. Ramazan Bayramı’nda büyüklerin elleri öpülür, küçüklere hediyeler verilir, yoksullar sevindirilir. Ramazan Bayramı, aynı zamanda küslerin barışmasına vesile olan bir bayramdır.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayı, Müslümanlar için tefekkür ve ibadet ayıdır. Bu ayda yoksullara yardım edilir, sadaka verilir. Sadaka, İslam’da çok önemli bir yeri olan bir yardımlaşma türüdür. Özellikle Ramazan ayında yardımlaşmanın ve sadaka vermenin büyük bir sevabı vardır.

2022 yılında 2 Nisan Cumartesi günü başlayan Ramazan ayında yardımlaşmak çok önemlidir. Ramazan’da tüm Müslümanlar cömert olmalı, birlik ve beraberlik içinde yoksullara yardım edilmelidir. Siz de bu mübarek ayda yoksul Müslüman kardeşlerimize yardım etmek isterseniz vakfımızın sitesi üzerinden bağışta bulunabilirsiniz. Vakfımız, Ramazan yardımlarını dünyanın dört bir tarafındaki muhtaç ve yoksul Müslümanlara güvenle ulaştırmaktadır.

Ramazan Projesi