Ramazan Orucu Ne Zaman? | Avrupa Yardım Vakfı
ramazan orucu ne zaman

Ramazan Orucu Ne Zaman?

Dinimize göre ibadetlerden sorumlu olmak için ergenlik çağına erişmiş olmak, akli dengesi yerinde olmak ve Müslüman olmak temel yükümlülüklerdir. Bu şartları taşıyanlar, oruç ibadetini yerine getirmekle yükümlüdür. Dolayısıyla akli dengesi yerinde olan ve Müslüman olan herkesin Ramazan Ayı’nda oruç tutması farzdır. Oruç tutmak ayrıca, İslam’ın beş şartından biridir. İnanışa göre oruç tutan insan bela, musibet ve tüm kötülüklerden korunur. Ramazan’da oruç tutmak, yüce Allah tarafından farz kılındı. Ramazan demek sabır demektir. Tutulan oruçlarla gösterilen sabrın karşılığı da, diğer aylarda 70 farz işlenmiş gibi inanana geri döner. 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın gelişini dört gözle bekleyenler, bu sene Ramazan orucu ne zaman merak ediyor. İçinde bulunduğumuz sene Ramazan’ın başlangıcı 2 Nisan 2022 Cumartesi. 27 Nisan 2022 Kadir Gecesi ve 1 Mayıs 2022 Pazar Ramazan Bayramı Arifesi.

Ramazan Ne Zaman 2022

Ramazan ne zaman 2022 sorusu, internet üzerinden en çok cevabı aranan sorulardan. 2022 yılında Ramazan’ın başlangıcı ve bayramın birinci gününün hangi güne denk geldiği merak konusu. 11 Ayın Sultanı şeklinde nitelendirilen ve tüm Müslümanlar tarafından heyecanla beklenen Ramazan yaklaştıkça, ne zamana denk geldiği de merak ediliyor. Bu sene Ramazan Ayı’nın başlangıç tarihi 2 Nisan Cumartesi. Ramazan’ın canlandırıcı, insanlarda birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirici bir özelliği vardır. Çünkü, tüm insanlığı huzura erdirecek olan Kur’an-ı Kerim, bu mübarek ayda inmeye başladı. Tutulacak oruçların devamında idrak edilen bayram, insanları sevdikleriyle bir araya getiren özel bir gün olmasından dolayı da ayrı bir önem sahip.

Ramazan ayı, faziletlerle dolu kutsal bir aydır. Her anı dolu dolu Kur’an ayı olan Ramazan, aynı zamanda hayır ayı, muhtaçlara yardım ayı, tüm yönüyle birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan’da oruç tutmak hem farz hem de büyük sevaptır. Bu nedenle her sene, oruç ne zaman araştırmaları Ramazan’ı bekleyenler tarafından sıkça yapılıyor. Birkaç yıldır Nisan Ayı içinde başlayan Ramazan günleri, bu ay yine Nisan’ın ilk günlerinde başlıyor. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü Müslümanlar olarak oruç için niyet edeceğiz. 2 Mayıs’ta da, Ramazan Bayramı’nın ilk gününü kutlayacağız.

Dinimize göre oruç, gerekli şartları taşıyıp da oruç tutmakla mükellef kılınan tüm Müslümanlar için farzdır. Oruç tutmak, Allah rızası için yapılan bir ibadettir. Aynı zamanda sevabı büyüktür. Oruç tutan insanlar iftarda yemek yemek için acele eder, sahuru ise geciktirmeye çalışır. İşte bu, insanoğlunun her şeye muhtaç olduğunu gösterir. Orucun sevabı da buradan gelir. Büyük bir sabır gerektiren oruç tutmanın sevabı da, sabrı kadar büyüktür. Müslüman kişileri tüm bela ve musibetlerden koruyan şey yaptığı ibadetlerdir. Oruç da bunlardan biri. Müslümanlar, her türlü bela, musibet ve kötülükten oruç tutarak korunur.

Ramazan Projesi