Somalili Kardeş Ailelere Dikişi-Nakış Eğitimi ve Dikişi Makinesi | AYV
kardeş aile projesi - somali

Somalili Ailelere Gelir Temin Etmeleri İçin Dikiş-Nakış Eğitimi ve Dikiş Makinesi Yardımı

Avrupa Yardım Vakfı olarak uzun yıllardır yürüttüğümüz Kardeş Aile Projesi kapsamında Somalili kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Somali’de yaşayan kardeş ailelerimize, sertifikalı dikiş ve nakış kursu verdik. Kursu başarıyla tamamlayan 30 kardeş ailemize sertifikalarıyla birlikte dikiş makinesi hediye ettik.

Yaptığımız bu yardımla birlikte artık sertifikalarını alarak ciddi bir dikiş-nakış eğitiminden geçtiğini kanıtlayan bu ailelerimiz, hediye ettiğimiz dikiş makinesi ile giysi, kıyafet, kumaş dikimi yapabilecek, tercihlerine bağlı olarak terzilik mesleğini icra edebilecek ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri geliri kendi emekleriyle Allah’ın izni ve inayetiyle kazanmış olacaklardır.

İhtiyaç sahiplerine doğrudan yapılan ayni ve nakdi yardımlar oldukça değerlidir. Ancak Kardeş Aile Projesi doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine daimi bir gelir kapısını aralayabilmek, onların mesleki kazanımlar elde edebilmesini sağlamak istikrar oluşturabilecek, daha çok insanın hayatına dokunabileceğimiz bir yardım çeşididir.

Özetle, 30 Somalili aileye, aile başı olmak üzere;

• Dikiş-Nakış kursu,
  • Kurs sonunda Kurs Tamamlama Sertifikası,
  • Dikiş makinesi yardımlarında bulunduk.

Siz de 300 Euro karşılığında Somalili bir kardeş aileye destek olabilir, onların hayatlarına bağışlarınızla dokunabilirsiniz.

Kardeş Aile Projesi Hakkında Bilgi

Kardeş Aile Projesi, vakfımızca yürütülen uzun vadeli yardım projelerimizden biridir. Bu proje sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kendi emekleriyle kendi gelirlerini elde edebilmelerine ve bu sayede ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine vesile olmaya gayret ediyoruz. Kardeş ailelerimizin gelir elde etmesi, ticaret yaparak para kazanması için üretim araç gerekçelerinin temini veya kurs ve eğitim yardımlarında bulunuyor, böylece onların kendilerine yetebilmelerini sağlayan bir sistemi inşa etmeye çalışıyoruz.

Yardımımızdan Fotoğraflar

Kardeş Aile Projesi