Su Kuyusu Açtırmak Neden Önemlidir? | AYV
su kuyusu açtırmak neden önemli

Su Kuyusu Açtırmak Neden Önemlidir?

Bilindiği üzere su, doğadaki bütün canlıların hayatlarını devam ettirebilmesi adına en önemli yaşam kaynağı ve medeniyetlerin gelişimi için de en temel ihtiyaçtır. Zira damarlarımızdaki kan, sağlığımız ve hayatımızın devamlılığı için ne kadar mühim ise; su kullanımı da o kadar mühimdir. Çünkü insanlar yalnızca temiz ve bol su kaynağı bulunan yerlerde rahatça yaşayarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu durum, bitki ve hayvanlar için de böyledir. Yabani veya ehlileştirilmiş fark etmeksizin su sayesinde tüm canlılar bir yaşam döngüsüne sahip olmaktadır.

su kuyusu açtırma - su kuyusu açtırma projeleri

Ancak üzerinde yaşadığımız dünyada doğa olayları, mevsimsel değişiklikler, deprem, şiddetli kuraklık, sel ve olumsuz sağlık şartları gibi sebeplerden dolayı temiz su şebekeleri bozulmakta, bu durum ise pek çok problemi beraberinde getirmektedir. Bilhassa temiz su kaynaklarına ulaşım sağlanamamasının sonuçları olarak bulaşıcı hastalıklar ile salgın artış göstermekte, insanların sağlık sorunları çoğalarak doğuştan sakat ya da bakıma muhtaç kalmalarına neden olmaktadır.

Böylesine olumsuz koşullar pek tabii ki ölüm oranlarında ciddi artışlara sebep olmaktadır. Hal böyle olsa dahi maalesef her insanın suya ulaşma imkanı eşit şartlarda olmamaktadır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde çok sayıda insan, hem ekonomik yoksunluklar hem de su kaynaklarının kısıtlılığı sebebiyle suya ulaşmakta pek çok zorluk ile karşı karşıya kalmakta ve mücadele etmektedir. Özellikle Afrika’nın su sorunu, gündemden hiç düşmeyen kronik bir problem olarak zihinlerimizde yer edinmiştir.

Zorlu hayat koşullarının olduğu bu bölgelerde bir yaşam sürdürmeye çalışan insanlar, her gün kilometrelerce uzaklıktan çeşitli hastalıklara sebep olabilecek ve kullanıma uygun olmayan suları taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Bu kapsamda; gerek kuraklık gerek de fakirliğin pençesinde bir yaşam mücadelesi veren bu mahcup ve mazlum insanların dertlerine bir nebze de olsa derman olabilecek birçok proje üretilip hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

Bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak tarafımızca su kuyusu projesi yürütülmekte ve bağışçılarımız sayesinde binlerce insana rahmet pınarı ulaştırmaktadır.

Su Kuyusu Nasıl Açtırılır?

Su kuyusu açtırma konusunda kurumumuz ile iletişime geçmek isteyen hayırseverlerimize, sitemizde yer alan su kuyusu açma yardımı projemiz hakkındaki detayları ve su kuyusu açma maliyeti hakkında bilgi edinmelerini tavsiye etmekteyiz.

su kuyusu açtırmak

Su Kuyusu Açma Projelerimizden Fotoğraflar

Tespit edilen ihtiyaç sahibi bölgeler, maliyetleri ile beraber su kuyusu açtırmak isteyen hayırseverlere iletilmekte ve bu doğrultuda yer tespiti yapılmaktadır.

Bağışçılar tarafından belirlenen ve su kuyusuna verilmek istenen isim ya da isimler alınıp bağış ücreti de temin edildikten sonra bölgedeki ekipler harekete geçirilmektedir.

Talep edilen su kuyusu açma işlemleri tamamlandığında bağışçılarımıza SMS, Mail veya WhatsApp üzerinden gerekli olan tüm bilgilendirmeler şeffaflıkla yapılmaktadır.

Hayır sahibinin isminin yazılı olduğu tabela, işlem tamamlandığı andan itibaren kuyunun başına asılmaktadır. Son olarak ise bitmiş bir halde görüntüsü alınan su kuyusu, bağış yapan kişi veya kişilere iletilmektedir.

Gelin siz de fakir coğrafyalardaki bir yudum suya bile muhtaç olan mazlumlar için su kuyusu bağışı yapın ve susuzluktan çatlamış dudaklara bir yudum su olun!

Su Kuyusu Projesi