Su Kuyusu Açtırmak Sevap Mı? | Avrupa Yardım Vakfı
su kuyusu açtırmak sevap mı

Su Kuyusu Açtırmak Sevap Mı?

Hayırseverlerin büyük bir merak ile araştırdığı konular arasında, su kuyusu açtırmak sevap mı? Sorusu da yer almaktadır. Bu hususa cevap aramadan evvel su kuyusu açmanın önemine kısaca değinelim.

Bir damla suya muhtaç olan milyonlarca insanın yaşam mücadelesi verdiğini biliyoruz. Bu sebepten empati kurmayı deneyerek onları anlamaya çalışmalı ve her birine yardım elimizi uzatmaya gayret etmeliyiz.

Düşünelim ki yüksek katlı apartmanlarımız yok ve biz bir barakada uyandık. Özellikle kış mevsiminde ısınmak şöyle dursun, kaldığımız yerin herhangi bir güvenliği bile mevcut değil. Her sabah gözlerimizi açtığımızda baş ucumuzda beklettiğimiz tertemiz su dolu bir sürahimiz yok. Arzu ettiğimizde elimizin altında yıkanabileceğimiz sıcak bir duşumuz yok. En temel ihtiyaç için bile hayata mücadele etmekle başlamak zorundayız. Bir yudum suya sahip olabilmek için kilometreler süren bir yürüyüşe çıkmak zorundayız. Belki de herhangi bir yağmur birikintisinde biraz suya denk geliriz umuduyla… Üstelik suyun temizliğini sorgulamayacağız bile! Çünkü ne yazık ki öyle bir lüksümüz de yok. Yalnızca şükredeceğiz onu bulduğumuza.

Uzun uğraşlar sonucunda nitekim bir miktar suya ulaşacağız ancak bu hiç de temiz olmayacak. Mecbur kalacağız kullanmaya. Elbiselerimizi bu kirli su ile yıkayacağız. Hatta kendimiz bile bu kirli sular ile yıkanmak ve içilmesi mümkün olmayan pislikteki o suları içmek zorunda kalacağız. Tüm bunların yanı sıra her an mikrop kapıp hastalanmış olan ya da hastalıktan vefat eden yakınlarımızın haberini alacağız. Ancak yine de temiz suya ulaşmak hayalinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. İşte, biraz olsun kendimizi onların yerine koyduğumuzda ne kadar zorlu şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini görebiliyoruz.

Nüfus artışı, kuraklık ya da kirlilik gibi nedenlerden dolayı milyonlarca insanın suya ulaşmada güçlük çektiğini ve ne yazık ki bizler gibi şanslı doğmayan kardeşlerimizin kirli su tüketiminden dolayı hayatını kaybettiğini biliyoruz. Tüm bu sebepler, suyun ne kadar önemli olduğunu ve su kuyusu açtırmak için harekete geçilmesi gerektiğini de gözler önüne seriyor.

Bir Damla Hayır Bin Sevap!

Empati yapıp onları anlayabildiğimizde mazlum kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissetmiş Müslümanlar olarak, biz sizleri su kuyusu bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bir damla su için yapacağınız her yardım, şüphesiz ki size misliyle sevap olarak geri dönecek; ihtiyaç sahiplerinin de hayat bulmasına aracı olacaktır.

Su kuyusu açan vakıf ve dernekler arasında faaliyetleriyle öne çıkan vakfımız, tüm gücüyle gariban topraklara su götürmek üzere çalışmaktadır. Dileğimiz odur ki hiçbir ananın evladı susuzluktan dolayı ölmesin. Hiç kimse kirli sudan hastalanmasın. Anne ya da babasını hastalıktan kaybeden hiçbir yetim kalmasın. Allahu Teala’nın hepimiz için yaratmış olduğu eşsiz nimetlerden hep beraber yararlanalım. Bu isteğimizi gerçekleştirmek için bize destek veren siz bağışçılarımızla daha nice hayırlara adım atmak dileğiyle…

Su Kuyusu Projesi