Türkiye'deki Yangın İçin Acil Yardım Kampanyası | Avrupa Yardım Vakfı
Türkiye İçin Acil Yardım Kampanyası

Türkiye’deki Yangın İçin Acil Yardım Kampanyası

Son dört gün içerisinde Türkiye, 26 ilinde meydana gelen 98 orman yangını ile derinden sarsıldı. Yangınların başladığı günden bugüne kadar vatandaşlar, devlet yetkilileriyle birlikte yangınları söndürmeye gayret sarf ettiler. Yangınların dördüncü gününü doldurduğu şu sıralarda dahi gerek ekipler gerek bölge halkı gerek ülkemizin dört bir yanındaki yardım kuruluşları ve kamu kurumları başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar, alevlerle canla başla mücadele etmeye devam ediyorlar. Maalesef yangınlar hala kontrol altına alınabilmiş değil.

Orman yangınları sebebiyle bölge halkının evleri, hayvanları, ekinleri, araçları ve diğer malları zarar görürken itfaiye ekiplerine yardım etmek isteyen vatandaşlardan yangın dumanı sebebiyle zehirlenen veya alevler arasında kalarak hayatını kaybedenler oldu. Kardeşlerimizin ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu acı doğal afetin sonuçları ise oldukça ağır.

Tedavisi için biriktirdiği parası, eviyle birlikte yanan yaşlı teyzemizin ağlayışı, yangınlara müdahale eden ekiplere su taşırken dumandan zehirlenerek vefat eden gencecik Şahin’in fedakarlığı ve doğadaki binlerce hayvanın, bitkinin, böceğin, çiçeğin yanarak canlarını kaybetmesi, hepimizin içinin yanmasına sebep oldu.

Böylesine acı bir tablo önümüzde dururken afet bölgelerindeki kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak, onlara gıda, temiz su, giyecek gibi yardımlarda bulunmak ve Türkiye’nin yanan yemyeşil ormanlarının yeniden yeşermesi için gerekli çalışmaları yürütmek adına, Avrupa yardım Vakfı olarak acil yardım kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz.

Gönüllerdeki Yangını Birlikte Söndürelim

Yakınlarını, sevdiklerini, evlerini, bahçelerini, hayvanlarını, paralarını yangında kaybeden kardeşlerimize destek olmak, bu zor dönemde ihtiyaç duydukları temel gereksinimleri karşılamak ve acil yardım paketlerimizle onlara yardım eli uzatmak için harekete geçmiş bulunmaktayız.

Kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla hayat bulacak olan bu acil yardım kampanyamıza siz de bağışta bulunabilir, yardımlarınızla böylesine acı ve üzüntü dolu günlerden geçen kardeşlerimizin tebessümüne vesile olabilirsiniz.

Gelin gönüllerdeki yangını birlikte söndürelim.