Türkiye'nin Geleceğine Nefes Oluyoruz! | AYV
fidan bağış

Türkiye’nin Geleceğine Nefes Oluyoruz

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Bildiğiniz gibi İslam, bitki ve hayvanlara, börtü böceğe şefkatle yaklaşan, ağaçları yakmaya, zarar vermek amaçlı kesmeye karşı olan bir dindir. Öyle ki İslam orduları sefere giderken bile tüm canlılara karşı azami ölçüde dikkatli davranmış, bitkileri ve ağaçları ezmemek için gayret sarf etmişlerdir. Bu konuya Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in: “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” (Ahmed, III, 191, 183) Hadis-i Şerif’ini de örnek verebiliriz.

Geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye’de vuku bulan orman yangınları hepimizi derinden üzdü. Yanan ağaçların, hayvanların, evlerin haberini aldıkça bizlerin de canı yandı. Devlet yetkilileri, kamu ve yardım kuruluşları ile vatandaşlarımızın iş birliğinde kontrol altına alınan yangınlara Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler de acil yardım kampanyalarımız ile destek olduk. Gönüllerdeki yangını birlikte söndürmek için Türkiye’deki partnerlerimizle birlik içerisinde çalıştık.

Bugün büyük bir mutlulukla yangın bölgelerindeki ekosistemlerin iyileşmeye başladığı ve vatandaşların yaralarının sarıldığı haberlerini alıyoruz. Türkiyemizin iyileşme sürecinde de yanında olmak, ormanlarımızı eskisi gibi bereketli ve hayvanlar için yaşanılabilir kılmak için bizler de arazi ıslah çalışmalarımıza başladık. İnşallah 30 Aralık tarihinde vakfımızın iyileşmekte olan yangın bölgelerindeki fidan dikim faaliyetlerini başlatacağız.

Hedefimiz, siz kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla 8000 fidana ulaşmak ve Türkiye’nin geleceğine nefes olmak. Daha önce pek çok kez olduğu gibi hep birlikte bu güzel yardımda da birlik olacağımıza inanıyor ve sizleri bir fidan bağışı ile nesillerimize yaşanılabilir bir gelecek bırakmaya davet ediyoruz.

Dilerseniz kendi adınıza, dilerseniz sevdiklerinize anlamlı bir hediye olarak bağışlayabileceğiniz fidanlarımız, bağışınızın ardından tarafınıza bilgilendirme yapılarak dikilecek ve fidan bağış sertifikası iletişim adresleriniz aracılığı ile iletilecektir. Siz de Türkiye’nin geleceğine nefes olmak ve yaraları birlikte sarmak için bir veya birden fazla fidan bağışında bulunabilirsiniz.