Vakit Dayanışma Vakti!

Ana sayfa » Haberler » Vakit Dayanışma Vakti!

Aralık ayından beri Dünyayı ve mart ayı itibariyle ülkemizi vuran Korona virüs salgını, yaşamın her alanını etkilemiştir. Tüm Dünya’da binlerce can alan bu acımasız hastalık, ancak kişisel izolasyon ve sosyal mesafeye gösterilen özen ile yenilebilir durumdadır. Bu nedenle tüm halkımız, sevdiklerini ve kendilerini koruma içgüdüsü ile tehlike geçene dek evlerinde kalmaya mecbur kalmıştır. Bu durum, insanların maddi-manevi olarak içe dönük bir yaşam biçimiyle arınması gibi olumlu yönlere sahip olsa dahi oldukça üzücü sonuçlar doğurmuştur. Özellikle sokağa çıkma yasağı olan 60-65 yaş üstü bireyler, kronik rahatsızlıkları olanlar ve sağlıklarını tehdit eden koşullara direnerek işten çıkarılan vatandaşlar, pek çok açıdan yardıma muhtaç hale gelmiştir.

Vakit Dayanışma Vakti!

İşini kaybeden, yalnız, hasta veya yaşlı olan, evine ekmek götüremeyecek durumdaki vatandaşlarımız, virüse yakalanmamış olsalar dahi salgının olumsuz etkilerini en ağır şekilde hissetmiş ve yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadır. Devletimiz, tüm milletimizi tehdit eden bu durum karşısında bütün olanaklarını seferber ederek yardım kampanyaları yürütmektedir. Ancak ümmet çe ve milletçe zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda, ulaşılamayan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve olabildiğince hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmamak her birimizin görevidir.

• Koronavirüs ile mücadelemiz zaferle sonuçlanana dek, yardıma muhtaç tüm kardeşlerimizin elinden tutmak ve bu süreçte sesini duyuramayan hiçbir mağdur bırakmamak adına gerek komşularımızın gerekse tanıdığımız ihtiyaç sahiplerinin düzenli olarak ihtiyaçlarını kontrol etmemiz gerekmektedir.
  • Avrupa Yardım Vakfı olarak, salgınla mücadelede evinden çıkamadığı ya da ihtiyaçlarını karşılayacak geliri olmadığı için gıda, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını temin etmeye gücü olmayan kimselere hijyen ve gıda paketleri oluşturmaktayız.
  • Böylece payımıza düşen sorumluluğu yerine getirirken, aynı zamanda siz hayırseverlerin bağışlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Allah (c.c) Bakara Suresi 261. Ayetinde: “Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah, dilediğine kat kat verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.” buyurmuştur. Unutulmamalıdır ki böylesine büyük bir kriz, ancak birlik ve beraberlik içerisinde çözüm bulabilir. Bu durumda milletçe tek yürek olarak sabretmemiz ve mağdur durumdaki vatandaşlarımızın elinden tutmamız gerekmektedir. Evlerinizden çıkamazsanız bile siz değerli bağışçılarımız için hayra açılan kapıları aralayarak yardımlarınızın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olmayı istiyoruz. Sizler değerli hayırseverlerimiz bağışta bulunarak salgınla mücadelemize destek olabilir, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmamıza vesile olabilirsiniz. Yaşlılarımızın, yalnız yaşayan vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerinin ve elbette Türkiye’mizin yanındayız.

Vakit Türkiye’mizin yanında olma vakti, vakit dayanışma vakti…

Avrupa Yardim Vakfı – Hayra Açılan Kapınız

Online bağış için Tıklayın