Yardıma Muhtaç İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirim? | Avrupa Yardım Vakfı
yardıma muhtaç insanlara nasıl yardım edebilirim

Yardıma Muhtaç İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirim?

Yardıma muhtaç insanlara nasıl yardım edebilirim sorusu, her birimizin aklından mutlaka geçmiştir. Günümüzde ihtiyaç sahibi olanlara yardım etmek eski dönemlerdeki gibi zor değil. Teknolojinin sunduğu nimetler sayesinde kendimizden kilometrelerce uzakta yardıma muhtaç olan insanlara ulaşıp maddi destekte bulunabiliriz. Şöyle bir düşündüğümüzde, dünya genelinde milyonlarca fakir insan bulunuyor. Bu insanlar, yokluğun getirisi olan birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. Sıcak bir tasa çorba, sarınacak bir battaniye bulamayan insanlar, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için başkalarından gelecek yardımlara çok fazla ihtiyaç duyuyor. Şimdiye kadar dünyanın birçok ülkesinde yardıma ihtiyaç duyanlara gerekli yardımları ulaştıran kuruluşumuz, yoklukla mücadele edenlere ihtiyacı olan yardımı ulaştırmak için çok çeşitli projeler yürütüyor. Zor durumda olan insanlara nasıl yardım edebiliriz sorusunun yanıtını arayanlar, aşağıda sıralanan projelerden istediğine katılarak bağışta bulunabilir.

1- Su Kuyusu Açtırmak

Kurak ülkelere su kuyusu açtırmak: Vakfımız tarafından yürütülen yardım projeleri içerisinde, kurak ülkelere su kuyusu açtırmak da bulunuyor. Nüfusunun büyük çoğunluğunu müslüman kesimin oluşturduğu Afrika ve Asya kıtalarında, maddi imkansızlıklar sebepli temiz su kuyusu açtırılamıyor. Vakfımız tarafından insanlığa sunulan su kuyusu hizmeti ile, kuraklıkla mücadele eden ülke nüfusunun temel ihtiyaçlarının karşılanması ve tarımsal faaliyetlerin canlandırılması hedeflenmekte. İnsanlara yardım etmek gibi bir düşünceniz varsa, su kuyusu bağış projemize katkıda bulunabilirsiniz.

2- Kurban Bağışı Yapmak

Adak, akika ve şükür kurbanlarınızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak: Siz yeter ki muhtaç olanlara yardım etmek isteyin, bunun birçok yolu var. Yardım illaki nakdi olarak yapılacak diye bir şey yok. Müslüman olarak hepimiz, verdiği nimetler dolayısıyla Allah’a şükür halindeyiz. Allah’a şükretmek için kestiğiniz şükür kurbanı ya da adak ve akika kurbanlarını, kurban bağışı projesine yardımda bulunarak ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilirsiniz. Adak kurban bağışı, yoksullara yardımda bulunmak isteyenler için yürütülen kampanyalardan sadece biri.

3- Yetim Sponsoru Olmak

Yetim sponsoru olun: Yardımseverlerin desteği büyüdükçe, yardım projeleri de çeşitleniyor. Bir fakire yardım etmek için birçok seçenek bulunuyor. Yetim sponsorluğu da bunlardan biri. Sen de bir yetime sponsoru olarak aylık belirli bir miktar nakdi bağışta bulunabilir, sponsoru olduğun yetimin gıda, giyim, eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. Farklı ülkelerde milyonlarca yetimin hayata tutunmasını sağlayan projede isteyen, birden fazla yetime de sponsor olabilir.

4- Fidan Bağışı Yapmak

Fidan bağışı yapın: Bağış sadece nakdi ya da ayni şekilde yapılmıyor. İnsanların günlük yaşam ihtiyaçlarının karşılanması kadar yaşanabilir bir çevreye de ihtiyacı var. Tarım arazileri, tabiatı, ormanları, yaşama tutunma kaynakları haksız yere tahrip edilen ülkelere yapılacak fidan bağışı, insani yardım alternatiflerinden biri.

5- Ramazan Yardımında Bulunmak

Ramazan kumanyası yardımında bulunabilirsiniz: Ramazan, tüm inananlar için yardımlaşma ve paylaşma duygusunun güçlendiği çok özel bir ay. İftar ve sahur sofralarının verdiği huzur, başka bir zaman diliminde bulunmaz. Aile bireylerinin sevdiği yemekler, zengin sofralar, beraberce açılan oruçlar ve daha fazlası, Ramazan’ı bizim için özel kılar. Ancak bir de, tersi var bu mutlu sofranın. Bırakın zengin iftar sofralarını, bu sofraların hayalini dahi kuramayanlar var. İşte yoksul ailelere yapılacak Ramazan kumanyası yardımı, bu kutsal ayın bereketinden tam anlamıyla faydalanmak için bir fırsattır. Vakfımıza yapılacak Ramazan kumanya bağışı, yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi şeklinde ulaştırılmaktadır.

6- Eğitim Yardımı Yapmak

Eğitim yardımı yapabilirsiniz: Eğitim, yeme-içme ve barınma ihtiyacından sonra en temel ihtiyaçlardan. Ne yazık ki, bırakın eğitimi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar fakir birçok ülke var. Vakıf olarak yürüttüğümüz projeler, dünyanın farklı bölgelerinde yaşan fakir insanların yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunmak. Bir muhtacın yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak isterseniz, gıda yardımı, Ramazan kumanyası ve eğitim yardımı yapabilirsiniz.

7- Katarakt Ameliyatı Bağışı Yapmak

Katarak ameliyatı için bağış yapabilirsiniz: Dünyanın en fakir ülkelerinden Afrika’da, bizim için çok kolay olan katarak ameliyatı yapılamıyor. Bu sebeple göremeyen birçok insan bulunuyor. Aşırı sıcak ve kurak hava, güneş ışınlarının zararlı etkisi dolayısıyla ülkede sık görülen katarak rahatsızlığına maddi imkansızlıklardan dolayı çözüm bulunamamakta. Güvenilir insani yardı vakfı olarak biz, sizin yapacağınız katarak ameliyatı bağış desteğiyle Afrikalı kardeşlerimize sağlık yardımı sağlıyoruz.

Yardım etmek isteyen hayırseverler için vakfımız, tüm projeleri şeffaflık ilkeleri doğrultusunda yürütüyor. Siz de, istediğiniz projeye kendi imkanlarınız oranında katkı sağlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.