Yardımlarınız Bangladeş'e Uzanan Umut Köprüsü Oldu! | AYV
bangladeş kardeş aile projesi

Yardımlarınız Bangladeş’e Uzanan Umut Köprüsü Oldu

Bangladeş uzun yıllardır aşırı nüfus artışı, düzensiz yerleşim gibi problemlere bağlı olarak yoksulluk, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Avrupa Yardım Vakfı olarak yıl boyunca bağışçılarımızın katkılarıyla pek çok ülkeye tek seferlik yardımlarda bulunuyoruz. Ancak Bangladeş gibi bazı ülkelerin ihtiyacı ne yazık ki tek sefere mahsus yardımlar ile karşılanacak durumda değil.

İhtiyaç sahibine “balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek” düsturuna sahip olan kardeş aile projemiz, devamlı ihtiyaç içerisinde olan ülkeler için bir ilaç niteliğindedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş aile projemizi büyük bir başarıyla yürüttük ve bağışçılarımızın çok kıymetli katkılarıyla Bangladeş, Somali, Arakan, Filistin, Bosna ve Türkiye’de gönül ferahlatan hayırlara imza attık.

Kardeş aile projesi kapsamında yapılan en son bağışlar ile Bangladeş’te 10 aile reisimize 10 adet Riksha (Bisiklet Taksi) yardımında bulunduk. Bugüne dek ailelerinin geçimlerini sağlayabilecekleri bir meslekleri olmayan ihtiyaç sahibi bu ailelerimiz, nihayet taksicilik yaparak geçimlerini sağlayabilecekler. Böylece ailelerimize düzenli bir gelir temini sağladığımız gibi Allah (c.c)’ın izniyle Bangladeş ekonomisini canlandırmak adına da güzel adımlar atmış olduk.

Yüce Rabbimiz, Müslümanlık bilinci ile bir Müslüman kardeşinin ailesine yâren olan, müşkül durumdakileri kardeş edinen tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Hayatta bir şansları daha olması için vesile olduğunuz bu mazlumlar için yardımlarınız birer umut köprüsü oldu.

Belki onlar da karşılıksız iyiliğinizden öğrendikleri İslam düsturu ile kazançlarından ihtiyaç sahiplerinin payını ayıranlardan olacaklar, belki onlar da imkanları olduğunca mazlumlara sahip çıkanlardan olacaklar. Tıpkı onların yolunu aydınlattığınız gibi Allah da sizin dünyada ve ahirette yolunuzu aydınlatsın.

Sizler de 275 Euro yardımda bulunarak bir ailemize Riksha yardımında bulunabilir, iyiliğin gücüyle hayatları değiştirebilirsiniz. Allah niyetlerinizi ve amellerinizi en güzel haliyle kabul etsin.

Kardeş Aile Projesi