Yetim Ağlatmanın Günahı ve Yetimlere Yardım Etmek | AYV
yetim ağlatmanın günahı ve yetimlere yardım etmek

Yetim Ağlatmanın Günahı

İslam dininde yetimlere çok büyük bir önem verilmektedir. Hem öksüzler hem de yetimler korunması ve daima desteklenmesi gereken çocuklardır. Bu çocukların hayatlarında yalnız hissetmemesi için hayırseverlerin büyük çabalar göstermesi önemlidir. Peygamber Efendimiz de bir yetim olduğundan özellikle bu çocukların korunmasına yönelik birçok konuyu hadislerinde dile getirmiştir. Yetimlerle ilgili hadisler incelendiğinde İslam dininde ne kadar önemli bir konu olduğu da görülebilmektedir. Peygamber Efendimiz ve diğer İslam büyükleri bu çocukların korunabilmesi için insanlara önemli telkinlerde bulunmuşlardır. Dinimizde yetim ağlatmanın günahı son derece büyük olup bu çocukların her zaman korunmasına önem verilmelidir.

Maddi ve manevi açıdan desteklenmeleri gereken bu çocuklara yardım eli uzatabilmek için de şeffaflık ilkesi içerisinde yürütülen vakıf çalışmalarına katılabilirsiniz. Dünyanın birçok yoksul yerinden seçilen çocukların daha iyi yaşam şartlarına kavuşabilmesi için yardım projelerinin birer parçası olabilirsiniz.

Yetimlere yardım etmek ve onların ihtiyaçlarının giderilmesine ortak olabilmek için bir yetimin sponsoru olabilirsiniz. Onların kalplerinin kırılmasına izin vermeden ve küçük yaşta hayattan kopmalarına engel olarak vicdanen ve dini yönden çok önemli adımlar atabilirsiniz.

Yetimlere Neden Sahip Çıkılmalıdır?

Yetimlere sahip çıkmak yalnızca dini açıdan bir görev değil aynı zamanda onların iyi birer birey olarak yetişebilmeleri açısından da önemlidir. Çocukluklarında horlanmadan, ağlatılmadan ve ezilmeden büyüyen yetimler ileriki yaşamlarında daha özgüveni yüksek çocuklar olabilirler. Bu çocukların iyi bir yerlere gelebilmeleri için hayırseverlerin yapacakları yardımlara büyük oranda ihtiyaçları bulunuyor.

Dünya toplumlarının daha barışçıl bir şekilde yaşaması, açlığın ve sefaletin en aza indirilmesinde yapılabilecek her türlü bağışın büyük bir önemi vardır. Bir yetim okursa ve daha iyi yerlere gelirse hem kendi ülkesinin insanlarına hem de diğer insanlara örnek birer vatandaş olabilir. Bu da sizlerin yapacağı önemli yardımlar sayesinde gerçekleşmektedir. Yetimin kalbini kırmak yerine onun daha iyi yaşamasını sağlamak dini açıdan çok önemli mertebelere de gelmeyi sağlar.

Yetimlerin ihtiyaçları konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz bu alanda profesyonel olarak çalışmalar yürüten bir vakfın üyesi olabilirsiniz. Düzenlenen yardım kampanyaları sayesinde kolaylıkla ihtiyaç sahiplerine ulaşabilirsiniz.

Yetim Nasıl Sevindirilir?

Yetim sevindirmek geçmişten günümüze toplumun en önemli değerlerinden biri olmuştur. Ailesini kaybeden bir çocuğa sahip çıkmak ve daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak için Yetim Sponsorluğu çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde hayırseverler yetimlere daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Her sene düzenli olarak çocukların gelişimleri hakkında da hayırseverlere detaylı olarak bilgiler verilmektedir.

Bir yetimi sevindirebilmek için bu projelerin birer parçası olmak ve düzenli olarak sponsorluk ücretini ödemek yeterli olmaktadır. Yatırılan aylık ücretler sayesinde çocuklar eğitim ve sağlık yanında barınma ve giyim konusunda da birçok yardımı alabilmektedir. Kendi ülkesinin şartlarına göre daha iyi bir şekilde yaşama şansına sahip olabilirler.

Yetim Projesi