Yetim Giydirme ve Yetimlere Sahip Çıkmak | Avrupa Yardım Vakfı
yetim giydirme

Yetim Giydirme

Dünya üzerinde yaşanan kıtlık ve savaşlar nedeniyle birçok ülkede çocuklar kötü yaşam koşullarında yaşıyor. Özellikle ailesini kaybeden yetimler için hayat sanıldığından çok daha zor olabiliyor. Kötü olaylara karışmadan ve aile sıcaklığında büyüyebilmeleri için de bu çocukların onlara gönderilebilecek her türlü yardıma ihtiyaçları var. Yetim giydirme dinimizce çok güzel bir amel olup sevabı da sanıldığından çok daha büyüktür.

Birçok ayette ve hadiste de bu konuya vurgu yapılmış, yetim çocuklara sahip çıkmanın önemi üzerinde durulmuştur. Bayramlar yaklaşırken ya da okul zamanları geldiğinde onların ihtiyaç duyabilecekleri her konuda destek olabilmek için bağış projelerine katılabilirsiniz. Yetim bağış projeleri kapsamında sizlerden çok uzakta olup yardım bekleyen çocuklara dahi kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kış aylarının çok soğuk ve yorucu geçtiği yerlerde yaşayan yetimlerin yüzünü güldürebilmek için son derece detaylı çalışmalar yapılmaktadır. Birçok gönüllümüzün ve partner kuruluş gönüllülerinin katılım sağladığı bu yardım çalışmaları sayesinde her sene binlerce yetimin kıyafet eksiklikleri giderilmektedir.

yetim giydirmek ve yetim bağış

Bayramlarda Yetimler İçin Hediyeler

Yetim giydirme sevabı oldukça büyük olup dini anlamda en çok önem verilen konular arasındadır. Ailesini çeşitli nedenlerle kaybeden çocukların dünyanın zor hayat şartları içerisinde kaybolmaması ve daha rahat yaşayabilmesi için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaçları var. Bu çocukları hem iyi şartlarda yetiştirmek hem de faydalı birer birey haline getirebilmek için herkesin birlikte hareket etmesi ve hayırda yarışması bir nevi olmazsa olmazdır.

Bayram zamanlarında bir yetimin bayramlık masrafını karşılamak bir çocuğun da yüzünün gülmesini sağlayacaktır. Yetimlere bayramlık hediye almak onların kendilerini yalnız hissetmemesi için büyük önem taşıyor. Bu çocuklara nasıl ulaşacağınızı bilemeyebilirsiniz. Ancak Avrupa Yardım Vakfı olarak yürüttüğümüz yetim sponsorluk ve yetimlere yardım projeleri sayesinde hem ülke içerisinde hem de yurt dışında binlerce yetimin ihtiyaçlarına sizler de katılabilirsiniz. Bayram zamanlarında yapılan yardımlar sayesinde bayramlık ihtiyaçları bu projeler kapsamında giderilmektedir.

Yetimler İçin Yardım Projeleri

Yetimlere kıyafet yardımı kapsamında çocukların mevsim şartlarında hasta olmadan daha iyi yaşamaları hedefleniyor. Kış aylarında bot, mont, pantolon ve kazak türü kıyafetlerin temin edilmesi sağlanıyor. Aynı zamanda okul zamanlarında yetimlere kıyafet yardımı yapılarak okula daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olunuyor.

Yetimlerin kıyafet gereksinimlerine sizler de belli ölçülerde destekler verebilirsiniz. Hayırsever olarak yardım projelerine katılabilir onların kışlık ya da bayramlık kıyafetlerinin alınmasında katkılar da bulunabilirsiniz. Yetim projelerine destek olan binlerce hayırseverden biri olarak belirlenen bir yetimin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Projeler kapsamında yetimler araştırılarak ihtiyaç durumlarına göre sıraya alınıyor. Bu çalışmalar neticesinde sizler yardım etmek isterseniz sizlere seçilen yetimlerin bilgileri gönderiliyor. Gönderilen bilgiler ışığında hangi yetime yardım yaptığınızı da öğrenebiliyorsunuz.

Yetimlere bağış yapabilmek için vakfımız aracılığıyla yardımlarınızı ulaştırmak, en çok ihtiyaç sahibi olan yetimlere ulaşabilme noktasında oldukça önemlidir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki bazı zamanlar çevremizde ihtiyaç sahipleri yokmuş gibi gelebilse de dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi binlerce yetim ve öksüz bulunmaktadır. Yetim ve öksüzlerin açlık sınırının seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği onlarca dünya ülkesi bulunmaktadır.

Yapacağınız yardımlar ile bu insanların hayatlarında küçük bir umut ışığı olabilirsiniz. Gelin yeni günlerimize hayırla başlayalım, yetimlere birlikte sahip çıkalım.

Yetim Projesi