Yetim Sponsorluğu Sistemi ve Yetimlere Yardım | Avrupa Yardım Vakfı
yetim sponsorluğu sistemi ve yetimlere yardım etmek

Yetim Sponsorluğu Sistemi

Dinen ve vicdanen ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, toplum dayanışması açısından büyük önem taşıyor. Yalnızca yurt içinde değil aynı zamanda yurt dışında da yetim kalan çocukların gelecekte daha iyi bir hayat yaşayabilmeleri için maddi durumu yerinde olan kişilerin desteği büyük önem taşıyor. Yapacağınız yardımlar sayesinde bir ya da daha fazla çocuğun hayatını kurtarmakla kalmıyor aynı zamanda iyiliğin yayılmasına katkıda bulunuyor, dinimizin emrettiği yardımlaşma ruhunu yaşamak için elinizden geleni yapmış oluyorsunuz. Günümüzde yetim sponsorluk sistemi sayesinde çok uzak mesafelerde yaşayan yetimlerin dahi son derece iyi bir hayat yaşamasına katkıda bulunabiliyorsunuz.

Bu sistem hem yardımlarınızın düzenli bir şekilde yardıma muhtaç olan yetimlerimize ulaştırılmasını hem de yetimlerin daha yüksek yaşam standartlarında yaşamasını sağlıyor. Yetimlere yardım etmek isteyen kişiler yetim sponsorluğu yardım modelinin bir parçası olabilir ve daha iyi bir dünya için güzel adımlar atabilirler.

yetim sponsorlugu nedir

Yetim Sponsorluğu Sistemi Nedir?

Yetim sponsorluğu nedir sorusu birçok yardımsever kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. Bu sistem Avrupa Yardım Vakfı başta olmak üzere birçok yardım kuruluşu tarafından organize edilen ve dünyanın dört bir yanında yaşayan sayısız yetimin fayda gördüğü bir sistemdir. Vakıf çalışmaları içerisinde yetimlere yardım etmek için birçok farklı yardım faaliyeti bulunuyor. Yetim sponsorluğu sistemi ile yetimlerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli yardımlarda bulunabilir, yetimlere yardım projesi kapsamında yetimler için dilediğiniz miktarda bağış yapabilir, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda yetimlere bayram hediyesi verebilirsiniz.

Yapılan yardımlar düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi olan yetimlere dağıtılmaktadır. Öncesinde yetimler ihtiyaç durumlarına göre tespit ediliyor. Daha sonra ise sizlere ihtiyaç sahibi yetimlerden birinin dosyası ulaştırılıyor. Bu dosyayı incelediğinizde yardımda bulunacağınız yetim hakkındaki tüm bilgileri öğrenebiliyorsunuz.

Yardıma karar verdiğinizde ise destek olduğunuza dair bir “Yetim Takip Kodu” tarafınıza veriliyor. Bu yardımları aylık olarak düzenli bir şekilde ya da toplu olarak tek seferde yapabiliyorsunuz. Aylık sponsorluk bedeli 35 Euro olup bu sistem ile ihtiyaç sahibi yetimlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında destek olabilirsiniz. Sistem gereği sizlere her ay bir “Yetim Gelişim Raporu” iletiliyor ve bu rapor ile yardımlarınızın ne şekilde değerlendirildiğini takip edebiliyorsunuz.

Yetimler İçin Hangi Yardımlara Ortak Olabilirsiniz?

Yetimlere yardım etme sürecinde onlar için birçok konuda destek olabilirsiniz. Yetimlere yardım eden kurumlar arasında bulunan Avrupa Yardım Vakfı kış soğuklarından korunabilmek için ev eşyaları yardımından, bayram hediyelerine kadar birçok detayı düşünüyor. Eğitim ve sağlık gibi konularda yetimlere yardım etmek istiyorum diyorsanız sponsorluk sistemine dâhil olabilirsiniz.

Hayırseverler olarak yapacağınız her yardım, bir çocuğun hayatının kurtarılmasında büyük bir önem taşıyor. Ciddi hastalıklardan korunmak, kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmek ve her şeyden önemlisi eğitim alarak iyi bir yerlere gelebilmek için sizin yardımlarınıza ihtiyaçları bulunuyor. Birçok konuda yetim bağış sistemine destek olarak bu süreçte dinen ve vicdanen çok hayırlı işler yapabilirsiniz. Yapılan tüm yardımların detaylı olarak dökümleri de sizlerle paylaşıldığı için bağış sistemi tamamen şeffaflık içerisinde yürütülüyor. Sizler de bu organizasyonların değerli bir parçası olabilirsiniz.

Yetim Projesi