Yetiminizden Mektup Var! | Avrupa Yardım Vakfı

Yetiminizden Mektup Var!

Yetiminizden Mektup Var!     Avrupa Yardım Vakfı olarak savaş, yoksulluk, doğal afetler ve çeşitli sebeplerle kimsesiz kalan yetimlere “Allah’a en sevgili gelen ev, içinde yetimin ikram gördüğü evdir” Hadis-i Şerif’inin gösterdiği şiar ile Yetim Projesi kapsamında destek olmaya, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye uzun bir süredir devam etmekteyiz. İstikrarlı bir şekilde yardımlarımızı devam ettirmemizin en

Ana sayfa » Haberler » Yetiminizden Mektup Var!

Yetiminizden Mektup Var!

Avrupa Yardım Vakfı olarak savaş, yoksulluk, doğal afetler ve çeşitli sebeplerle kimsesiz kalan yetimlere “Allah’a en sevgili gelen ev, içinde yetimin ikram gördüğü evdir” Hadis-i Şerif’inin gösterdiği şiar ile Yetim Projesi kapsamında destek olmaya, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye uzun bir süredir devam etmekteyiz. İstikrarlı bir şekilde yardımlarımızı devam ettirmemizin en önemli yapı taşı, hiç şüphesiz desteklerini esirgemeyen ve projelerimizi destekleyen bağışçılarımızdır.

Bağışçılarımızın desteği sayesinde bu projemiz kapsamında birçok yetime yalnız olmadığını hissettirmiş, onların dertlerini birlikte göğüslemiş ve en yakın arkadaşları olmaya gayret ederek yüzlerinde sıcak ve samimi bir tebessüme sebep olmayı başarmıştık. Yardımlarıyla bu hayırlara vesile olan bağışçılarımızın mail adreslerine, çok yakın bir zamanda “Yetiminizden Mektup Var!” başlıklı bir ileti ile yalnız bırakmadıkları yetimlerin kendi elleriyle yazdıkları mektupları ilettik.

Yılda bir kez olmak üzere bağışçılarımız ile yardımda bulundukları yetimler arasında samimi ve güzel bir bağ kurmak amacıyla 4 yıldır uygulamakta olduğumuz “Yetim Mektubu” uygulamamızı, projemiz kapsamında bağışçılarımızın mail adreslerine ilettiğimiz yetimlerimizin kendi el yazılarıyla kaleme aldıkları mektuplar ile gerçekleştirmiş olduk.

Bağışçılarımız, her yıl gerçekleştirdiğimiz “Yetim Mektubu” uygulaması sayesinde, destek oldukları yetimin büyümesine şahitlik etmekte, bağışlarının doğru yerlere, doğru amaçlarla ulaştığını görmekte, değerli bağışlarıyla yardımda bulundukları yetimlerin kendi duygularını ifade ettiği mektupları okuyarak onların sesinden onların hissiyatını dinleme imkanına sahip olmaktadır.

Yetimlerimizin hazırladıkları mektuplarda, yazılı kısmın yanı sıra boyama ve serbest resim bölümleri de yer almaktadır. Yaşları resim yapmaya müsait olan ve mektuplarında resim çizmek isteyen yetimlerimiz, onlara destek olan bağışçıları için boyama yapıp resim çizebilmektedir. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl daçocuklarımız birbirinden güzel boyama ve çizim çalışmaları yaparak bağışçılarına hiç unutamayacakları, samimiyetlerini ve tertemiz duygularını taşıyan kalıcı hatıralar gönderdiler.

Savaşın acımasızlığının sevgili babasından ve sevdiklerinden ayırdığı Suriye yetimi MeysEsved’in çizdiği resim, umut ve sevgili dolu bir oyun parkını yansıtmaktadır. Yetimimizin çizimi aslında savaşın yurdunda kimsesiz kalmış, çocukluğunu yaşayamayan tüm yetimlerin hayallerini süslemesi gereken duyguları ve hissiyatları yansıtmaktadır. Bu çizimden anlaşılacağı üzere Yetim Projesi kapsamında kimsesiz bir çocuğa destek olmak ve ona yardım etmek, maddi destek sağlamaktan çok daha fazlasını ifade etmektedir. Bu değerli bağışlar, çocukların temel ihtiyaçları arasında yer alan sahiplenilme, koruma ve gözetilme ihtiyaçlarının karşılanarak onların geleceğe umutla bakabilmesine vesile olmaktadır.

Siz değerli Yetim Projesi bağışlarımız; sizlerin destekleri sayesinde bu projeyi yürüterek hep birlikte insanlığın bir mirası olarak yeryüzüne umut tohumları ekiyoruz. Allah’tan dileriz ki yetimlere verdiğiniz bu hayırlı destekler hem dünya hem de ahirette kurtuluşunuza vesile olur.

Avrupa Yardım Vakfı olarak Yetim Projesi kapsamındaki nihai hedefimiz, insanlığa emanet, yeryüzünün incileri olan yetim çocuklarımızın her birine ulaşmak, onların tertemiz gözyaşlarını silmek ve geleceğe umutla bakmalarına vesile olmaktır. Sizlerden tek ricamız, Yetim Projemizden daha fazla kişinin haberdar olabilmesi için projemizi tanıdıklarınıza, sevdiklerine ve çevresindeki herkese anlatmanız, onların da hayra vesile olmasını sağlamanızdır.

Yetim olmayı Onlarseçmedi. İyi olmayı Biz seçebiliriz!