Yetimlere Yardım Eden Kuruluşlar | Avrupa Yardım Vakfı
yetimlere yardım eden kuruluşlar ve yetim sponsorluk

Yetimlere Yardım Eden Kuruluşlar

Yetim sevindirmek onların saçlarını okşamaktan çok daha fazlasını gerektiriyor. Dünyanın birçok yerinde çok zor yaşam şartları ile mücadele etmek zorunda olan birçok yetim bulunuyor. Hemen her Müslüman’ın önem vermesi gereken bir konu olan yetimler, sizlerden gelebilecek her yardıma oldukça gereksinim duyuyor. Bu çocuklara yardım ulaştırabilmek için ise yetimlere yardım eden kuruluşlar bulunuyor.

Bu yardımlar Kur’an-ı Kerim ayetleri ve hadislerde de belirtildiği üzere önemli bir sorumluluktur. Her ne kadar kişiler bu yardımlara zorunlu olmasa da dünya üzerinde barışın sağlanabilmesi ve kimsesizlerin kötülüklerden korunabilmesi için önemli bir yeri vardır. Yetimlere yardım konusunda son derece başarılı hizmetleri bulunan Avrupa Yardım Vakfı sizlerden gelebilecek tüm yardımları bu kişilere periyodik olarak ulaştırıyor.

Sağlık, barınma, eğitim ve sosyal yardımlar konusunda vakıf çalışmaları oldukça detaylı bir şekilde yürütülüyor. Şeffaf ve güvenli bir ortamda yetimlere yardım etmek ve yetim giydirmek isterseniz sizler de bu yardım projelerine yapacağınız bağışlarla katkıda bulunabilirsiniz.

Yetim Projesi ve Bağışlar

Yetimlerin daha iyi bir hayat yaşaması için yapılan yardımlara sizler de ortak olmak isterseniz yetim projelerine katılabilirsiniz. Savaş yaşanan ya da doğal afet olan bölgelerde ailelerini kaybeden binlerce çocuk bulunuyor. Bu çocuklar ailelerini kaybetmelerinin yanında aynı zamanda büyük tehlikelerle de yüz yüze kalıyor. İyi bir eğitim alamadıkları gibi oldukça kötü şartlarda büyük riskler içerisinde yaşamaya çalışıyor. Yetim Sponsorluğu ile belirlenen bir ya da daha fazla yetimin gereksinim duyduğu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Onlara kış aylarında kalabilecekleri sıcak bir yuva ve daha sağlıklı bir yaşam sunulmasında önemli bağışlara ihtiyaç bulunuyor. Yaşam kalitesi yüksek ve iyi bir geliri olan kişilerin yapacakları her yardım bir hayat kurtarmada önemli bir rol üstleniyor. Yetimlere yardım etmek isterseniz bu sponsorluk programlarına başvuru yapabilirsiniz. Belirlenen yetimlerin tüm bilgileri sizlere ulaştırıldığında yardımları da kimlere yaptığınızı görebiliyorsunuz. Yardım projeleri birçok yetimin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak hazırlanıyor.

Yetim Projelerinin Parçası Olabilirsiniz

Yetimlere yardım etmenin oldukça asil bir davranış olduğu geçmişten günümüze bilinen bir konu olduğu söylenebilir. Hem dinen hem de vicdanen son derece güzel bir davranış olması bugün birçok maddi durumu olan kişilerin bu yardım projelerine katılmasını sağlıyor. Yetim bağış projesine belli miktarlarda yardımlar yaparak sizler de bu büyük ailenin birer üyesi olabilirsiniz.

Avrupa Yardım Vakfı tarafından yürütülen yetimlere yardım projeleri ile hedeflenen birçok önemli konu bulunuyor. Kimsesiz kalan çocukların kendi kültürlerinden koparılmadan daha iyi yaşamalarını sağlamak en birincil hedefler arasındadır. Bununla birlikte bu çocuklar düzenli olarak yapılan yardımlar sayesinde sıcak bir yuvaya kavuşuyor ve iyi birer eğitim alarak daha iyi bir hayata adım atıyor. Yapılan yardımlar hayırseverler için çok küçük ancak ihtiyaç sahipleri için son derece büyük desteklerdir. Sizler de bu yardımlara katılarak yetimlerin daha iyi bir hayat yaşamalarını sağlayabilirsiniz.

Yetim Projesi